Natuurberichten

Uitgever: Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels

Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels is een internationaal kennisinstituut op het gebied van bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied.
Deel deze pagina

Pagina 13 van 13 - 124 Resultaten

Het vrouwtje op het nest voor de webcam, juli 2013.

Vanaf vrijdag 5 juli 2013 is er een nest van de zeldzame en op de grond broedende roofvogel, de Grauwe Kiekendief, via een webcam op internet te volgen. Iedereen kan dan zien hoe Grauwe Kiekendieven hun jongen grootbrengen. Niet..


Lees verder 7 juli 2013   8 jaar oud
Ringen van een jonge grauwe kiekendief in een tarweakker in Flevoland

Flevoland is na Groningen de belangrijkste provincie voor de grauwe kiekendief. De kiekendieven weten dat zelf ook: de Oost-Groningse broedvogels komen er regelmatig een kijkje nemen…..


Lees verder 20 juni 2013   8 jaar oud
De trekroute van de grauwe klauwier is recentelijk met kleine lichtloggers ontrafeld. Zoals vrijwel alle zangvogels reizen grauwe klauwieren veel sneller in het voor- dan in het najaar (totale treksnelheid is 190 versus 101 kilometer per dag).

Zoals bij alle vogels bestaat er ook onder trekvogels competitie om goede territoria en partners. Een individu zou voordeel kunnen hebben van eerder aankomen in het broedgebied dan de concurrenten, immers, wie het eerst komt, wie..


Lees verder 16 juni 2013   8 jaar oud
GPS-loggerdata van mannetje blauwe kiekendief Focko, 2012/2013.

Met de data van GPS-loggers van twee blauwe kiekendieven uit Oost-Groningen is er unieke kennis verworven over de overwintering van blauwe kiekendieven. In juli 2012 rustte Werkgroep Grauwe Kiekendief een broedend blauwe..


Lees verder 23 mei 2013   8 jaar oud

Archief