Natuurberichten

Uitgever: ARK Natuurontwikkeling

ARK Natuurontwikkeling verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.
Deel deze pagina

Pagina 39 van 46 - 451 Resultaten

Steur

Na de eerste uitzetting van zeventien Atlantische steuren in mei dit jaar, zijn afgelopen vrijdag nog eens dertig soortgenoten succesvol vrijgelaten in de Waal bij Nijmegen. Van de eerste zeventien uitgezette steuren zijn acht..


Lees verder 26 juni 2012   9 jaar oud
Raaf

Dit jaar zijn drie jonge raven geboren en uitgevlogen in natuurgebied De Maashorst (tussen Uden en Oss) in Noord-Brabant. Dat is voor het eerst in meer dan 90 jaar...


Lees verder 18 juni 2012   9 jaar oud
Orpheusspotvogel gadget, GNU Free Documentation License

Tijdens een bezoek, eind mei, aan nieuwe begraasde natuurgebieden in het Drielandenpark bij Vaals ontdekte ARKers een Orpheusspotvogel. Een zeldzame zuiderling die steeds vaker in Nederland opduikt. Dezelfde dag werden ook twee..


Lees verder 17 juni 2012   9 jaar oud
Oogsten zeegras

De proef van de Waddenvereniging en Rijkswaterstaat om zeegras terug te brengen in de Waddenzee is geslaagd. Op alle drie de proefvelden is zeegras opgekomen. Zeegras vergroot de kraamkamerfunctie van de Waddenzee en speelt een..


Lees verder 3 juni 2012   9 jaar oud
Grauwe gors

De grauwe gors is bijna uitgestorven in Nederland. Tot vreugde van talloze vogelaars werden dit jaar al in drie natuurontwikkelingsgebieden grauwe gorzen gehoord. Hopelijk keert het tij en zijn deze drie zingende grauwe gorzen..


Lees verder 20 mei 2012   9 jaar oud
Steur

Op 9 en 10 mei vond de historische herintroductie plaats van de Atlantische steur in de Nederlandse rivieren. Alle steuren zijn gezenderd ten behoeve van onderzoek naar hun gebruik van het Rijnsysteem. Twee van de zeventien..


Lees verder 11 mei 2012   9 jaar oud
STEUR UIT BUN HALEN

Na meer dan 50 jaar afwezigheid is de Atlantische steur terug in de Nederlandse rivieren. Donderdag 10 mei kiezen veertien steuren het ruime sop in de Waal bij Nijmegen. Woensdag 9 mei zette Prinses Laurentien al drie steuren uit..


Lees verder 10 mei 2012   9 jaar oud
Sprinkhaanzanger

Sprinkhaanzangers in de uiterwaarden waren voorheen bepaald een bijzondere verschijning, of beter gezegd: auditieve ervaring. Want je ziet ze nauwelijks. Ze verbleven liever in ruige terreinen. Maar Jeroen Helmer van ARK..


Lees verder 9 mei 2012   9 jaar oud
Bever

Midden-Limburg is door zijn vele grindplassen en beekmondingen een ideale woonplaats voor bevers. Dit grootste knaagdier van Nederland heeft zich er de afgelopen 10 jaar dan ook flink verspreid. Dit jaar kunt u de imposante..


Lees verder 22 april 2012   9 jaar oud
Otter tekening

In de omgeving van Doesburg is op maandag 16 april een jong ottermannetje vrijgelaten. Deze otter is de eerste van minimaal 10 dieren die de Nederlandse otterpopulatie gaan versterken. Johan van de Gronden, directeur van het..


Lees verder 19 april 2012   9 jaar oud

Archief