Natuurberichten
Categorie: Insecten
Pagina 106 van 142 - 1417 Resultaten

Om meer gevoel te krijgen voor het effect van beheermaatregelen op fauna zouden beheerders en beleidsmakers zich vaker moeten verplaatsen in een pissebed, spin of bij. Dit concludeert onderzoekster Toos van Noordwijk die op..
In de Franse en Italiaanse wijngaarden bereiken wijnstokken op een gegeven moment hun uiterste houdbaarheidsdatum. De druivenproductie stagneert en de boel wordt gerooid. De onderstammen worden in zijn geheel uitgegraven en nieuwe..

Om de bijencrisis terug te dringen, worden er steeds vaker bijenhotels in de tuin geplaatst. Ook Natuurpunt verkoopt die hotels en ziet een spectaculaire stijging in het aantal verkochte exemplaren. Maar naast de hotels zijn er..

In grote delen van Nederland zijn maar weinig tot zeer weinig wespen. Het aantal meldingen van wespennesten ligt bij veel bestrijdingsdiensten net als half juni veel lager dan normaal. Diverse bedrijven hebben tot 95 procent..

Op een groot aantal plaatsen is er overlast van extreem hoge aantallen wantsen, waaronder de berkenwants. De berkenwantsen zijn niet gevaarlijk voor de volksgezondheid maar kunnen hinderlijk zijn als ze in huizen, caravans en..

In het Onderste Bos in Zuid-Limburg is onder een stuk hout de zeer zeldzame hooiwagen Paranemastoma quadripunctatum gevonden. Dit dier bevond zich in de bosrand in een natuurgebied van ARK Natuurontwikkeling...

Kampvuurtjes maak je vaak 's avonds. Dat is jammer, want in het donker kun je geen getuige zijn van een geheimzinnig verschijnsel dat zich kan voordoen in de rook van het vuur. Bepaalde kleine zwarte vliegjes hebben de gewoonte om..

Wie dacht dat de kuisheidsgordel een middeleeuwse uitvinding was, zit ernaast. In de dierenwereld bestaan ze al veel langer. Mannetjes van dwergspinnetjes brengen er na de paring één aan bij het vrouwtje. Hoe ze dat doen, werd..

Afgelopen zondag organiseerde de Stichting Natuur en Milieu Educatie Zaanstreek voor de eerste keer een ‘Soortendag’. Deze vond plaats in de heemtuin van Zaandam en ongeveer 300 inwoners van deze stad kwamen op de dag af. Tijdens..

Vrijwilligster Judith Bouma deed begin juni een bijzondere ontdekking in het Fochteloërveen: de grote mierwesp. In Nederland is de grote mierwesp zeer zeldzaam. Sinds 1980 werd hij slechts enkele tientallen keren aangetroffen. In..