Natuurberichten
Categorie: Insecten
Pagina 113 van 142 - 1418 Resultaten

Een nieuwe exoot wordt lang niet altijd als een aanwinst voor de biodiversiteit beschouwd. Maar misschien is de Buxusmot voor veel natuurliefhebbers een twijfelgeval. De soort richt namelijk geen schade aan in de Vlaamse natuur en..

Koekoeken heb je in alle maten, soorten en gewichten. De bekendste is uiteraard de grijsgevederde 'Koekoek die elk jaar de lente aankondigt, maar ook andere nestparasieten krijgen de naam toegewezen. De Gele tubebij is zo'n echte..

In een normaal jaar vliegen rouwvliegen vooral in mei en augustus. Dit jaar vliegen ze vooral in september omdat het voorjaar en augustus ongunstig waren...

Het papiervisje wordt in veel huishoudens aangetroffen. Opvallend is dat deze organismen vooral gebonden lijken te zijn aan moderne woningen. Waarschijnlijk is de voorliefde voor deze woningen onder meer te verklaren door de goede..

De weersomstandigheden in het voorjaar en zomer hebben een gunstig effect gehad op langpootmuggen. De afgelopen weken vlogen langpootmuggen in grote aantallen rond. Dagelijks komen er meldingen binnen over massale vluchten...

In vallen op tien zachtfruitlocaties in het landelijke suzuki-fruitvlieg-monitoringnetwerk zijn in de afgelopen week veel exemplaren van de zeer schadelijke suzuki-fruitvlieg gevangen. De vangsten laten zien dat de..

Het plein voor de lokale dorpsbibliotheek in Bost bij Tienen is bedekt met honderden kleine hoopjes zand. Een vreemd fenomeen dat de aandacht wist te trekken van de lokale pers. ‘Zwerm wilde bijen strijkt neer op speelplein’..

De tijgermug is dit jaar al op acht locaties in Nederland waargenomen en lijkt aan een opmars bezig. Vooralsnog is er geen sprake van daadwerkelijke vestiging, omdat de tijgermuggen allemaal als import kunnen worden aangemerkt en..

Tijdens de, door EIS-Nederland georganiseerde, jaarlijkse 1000-soortendag begin juni zijn zoals gewoonlijk weer meer dan duizend soorten insecten, spinnen en andere ongewervelden gevonden. Daaronder ook enkele heel bijzondere,..

In het Overijsselse Tuk is sprake van een ware invasie van bladhaantjes. De rood met blauwe kevertjes die leven van vooral onkruiden zijn in zeer grote aantallen neergestreken binnen de bebouwde kom en bedekken grote delen van..