Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 49 van 142 - 1417 Resultaten

bloemrijk grasland - primair

In Nederland liggen tienduizenden hectares grasland die voor flora en fauna beheerd worden. In het project 'Weide Hommelrijk' hebben we gekeken naar de hommelrijkdom in Nederlandse graslanden en geprobeerd inzicht te krijgen in..


Lees verder 7 januari 2021   4 jaar oud

De invasieve mediterrane draaigatjes doen het goed in Nederland. Sinds de ontdekking in 2013 is er geen jaar geweest dat er geen nieuwe kolonies zijn gemeld. De mieren beginnen een serieuze kostenpost te worden in verschillende..


Lees verder 4 januari 2021   4 jaar oud
Taxus in Amersfoort

Je mag deze kerstvakantie een heleboel niet. Niet op reis, niet uiteten en niet gezellig met veel familieleden bij elkaar komen. Heel jammer natuurlijk. Maar wat kan er wel? We hebben tijd, tijd om te lezen en te ontdekken! Ga op..


Lees verder 24 december 2020   4 jaar oud
De vleermuisvlieg (Trichobius yunkeri)

Vleermuizen staan erom bekend dat ze veel parasieten met zich meedragen, maar wist je dat de parasieten zelf ook parasieten kunnen hebben? Een nieuw onderzoek laat de wereldwijde distributie zien van de schimmels die op..


Lees verder 23 december 2020   4 jaar oud
Planten tiny forests

Provincie Overijssel biedt vanuit het project Iedereen een Boom subsidie voor kleinschalige boomaanplant. De helft van de kosten van het plantgoed, boompalen en boombanden kan worden gesubsidieerd, tot een maximum van €1500. Met..


Lees verder 22 december 2020   4 jaar oud
Aan de slag - primair

Het gaat niet goed met insecten, dat wordt steeds duidelijker. Om hier wat aan te doen zijn grootschalige maatregelen nodig en een ander gebruik van de schaarse ruimte in ons land. Deze veranderingen krijgen we niet van de ene op..


Lees verder 17 december 2020   4 jaar oud
bloemen - primair

Op 1 december 2020 is een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van onze leefomgeving. Sinds die dag zijn er namelijk duidelijke en officiële richtlijnen om biodiversiteit in Nederlandse bermen en groenstroken te bevorderen...


Lees verder 15 december 2020   4 jaar oud

Het mediterraan draaigatje is een inmiddels welbekende invasieve mierensoort die in een aantal woonwijken voor veel overlast zorgt, zowel binnen- als buitenshuis. Via opgepotte planten van tuincentra komen ze in Nederlandse..


Lees verder 14 december 2020   4 jaar oud
Geringde inktzwam (Coprinus sterquilinus)

Op de Slikken van de Heen, een natuurgebied van Het Zeeuwse Landschap, zijn veel bijzondere paddenstoelen gevonden op de mest van grote grazers. Met name de poep van konikpaarden blijkt rijk aan paddenstoelen. Dit robuuste..


Lees verder 9 december 2020   4 jaar oud
Sneeuwspringer, vrouwtje

In de winter kom je weinig volwassen insecten tegen. De meeste sterven in het najaar en de eieren, larven of poppen overwinteren op beschutte plekken. De sneeuwspringer is een uitzondering. Deze groene springertjes met..


Lees verder 7 december 2020   4 jaar oud

Archief