Natuurberichten

Categorie: Insecten

Pagina 82 van 142 - 1417 Resultaten

female gewone steekmug culex pipiens copyright BUGSinthepicture Voor gebruik vragen bij hans.smid@wur.nl

Uit ons Muggenradaronderzoek blijkt dat door het hele land de molestus huissteekmug voorkomt. Kenmerkend voor deze mug is dat hij niet in winterrust gaat en dus midden in de winter op zoek naar bloed kan gaan. Help met ons..


Lees verder 31 december 2017   7 jaar oud

De afgelopen vijf jaar zijn er veel bijzondere veranderingen vastgesteld in de Gelderse Poort. Veranderingen in de natuur en veranderingen in het landschap. De vrijwilligers van de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort hebben de..


Lees verder 24 december 2017   7 jaar oud
weidebeekjuffer - primair

Er is recent veel aandacht voor de achteruitgang van insecten. Mede door een studie in Duitsland waar een afname van 75% in 27 jaar werd geconstateerd. Er zijn in Nederland maar twee insectengroepen waarvoor we een goed beeld van..


Lees verder 18 december 2017   7 jaar oud
Uittrekken teek

Ongeveer een kwart van alle tekenbeten wordt opgelopen door kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Een nieuwe uitzending van Topdoks brengt de problematiek op een voor kinderen interessante manier onder de aandacht. Teken worden mooi..


Lees verder 15 december 2017   7 jaar oud
Vijlenerbos

De Limburgse Vijlenerbossen zijn opvallend rijk aan zeldzame en bedreigde macronachtvlinders. Dat blijkt uit een recente analyse van anderhalve eeuw waarnemingen. Ook blijkt dat ondanks de nieuwkomers het totaal aantal actueel..


Lees verder 11 december 2017   7 jaar oud
achteruitgang vlinders primair

Het artikel over 75 procent achteruitgang van insecten in Duitsland veroorzaakte veel discussie deze herfst. Het leidde zelfs tot een hoorzitting in de Tweede Kamer op 29 november, waarin deskundigen de parlementariërs..


Lees verder 30 november 2017   7 jaar oud
Bloemrijke berm in Hoogeveen

Ecologisch bermbeheer staat volop in de belangstelling van burgers en overheden. Dat bleek uit het op 17 november gehouden symposium 'Drents bermbeheer', georganiseerd door De Vlinderstichting, FLORON en de provincie Drenthe. Het..


Lees verder 23 november 2017   7 jaar oud
De kraagbloedbij Sphecodes spinulosus van Rhoon

Op 17 mei 2017 werd de kraagbloedbij gevonden in het Buijtenland van Rhoon. Deze was al 19 jaar niet meer gezien in Nederland en is nieuw voor de provincie Zuid-Holland. De kraagbloedbij maakt onderdeel uit van een grotere groep..


Lees verder 13 november 2017   7 jaar oud
Silvia Hellingman

Glimwormen eten slakken. Hoe dit in zijn werk gaat wordt mooi in beeld gebracht in het bijgaande filmpje...


Lees verder 4 november 2017   7 jaar oud
Groendak op een gebouw van Wageningen Environmental Research

Wereldwijd wonen inmiddels meer mensen in grote steden dan op het platteland. Iedere week verhuizen op de wereld 1,5 miljoen mensen naar de stad. In deze groeiende steden met toenemende verharding is de klimaatverandering sterker..


Lees verder 3 november 2017   7 jaar oud

Archief