Natuurberichten

Categorie: Paddenstoelen

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.

Pagina 30 van 83 - 828 Resultaten

entomologen

In Nationaal Park Hollandse Duinen zijn in 2018 bijna 7.000 soorten planten en dieren aangetroffen. Nooit eerder werd er in een jaar tijd zo'n grote biodiversiteit aangetroffen binnen een Nederlands natuurgebied. Het hoge aantal..


Lees verder 15 februari 2019   6 jaar oud

Al jaren achtereen worden op landgoed Elswout diverse soorten koraalzwammen aangetroffen. Op 18 september 2018 trof Wendy van der Heeden hier een fraaie, geelgekleurde koraalzwam aan. Door een goede samenwerking van enkele..


Lees verder 3 februari 2019   6 jaar oud
Roodborst Nature Today Go

Een week geleden ging de crowdfunding voor Nature Today Go van start. Doel: meer kennis en steun voor natuur door iedereen toegang te bieden tot de schat aan locatiegebonden natuurinformatie voor elke plek in Nederland. De helft..


Lees verder 27 januari 2019   6 jaar oud
Roze raspzwam

Ook in de winter kun je volop paddenstoelen vinden. Tijdens een excursie in het Overbetuwse Hollanderbroek werden maar liefst 91 soorten gevonden. Door de warme, droge zomer van vorig jaar, kwamen veel paddenstoelensoorten..


Lees verder 25 januari 2019   6 jaar oud

Tien jaar geleden werden in het Arboretum Poortbuiten in de Lutte (OV) kleine witte oorvormige paddenstoeltjes gevonden op enkele soorten Topkapselmos. Het bleek te gaan om het zelden gemelde Kringmosoortje. Nu, januari 2019,..


Lees verder 23 januari 2019   6 jaar oud
Nature Today Go

Nederlanders realiseren zich niet welke schat aan natuurinformatie beschikbaar is voor elke locatie. Nature Today Go gaat deze rijkdom zo beschikbaar maken dat je altijd en overal ziet wat er in de natuur om je heen gebeurt, welke..


Lees verder 20 januari 2019   6 jaar oud
Aardsterachtige aardappelbovist

Bij Huis ter Heide (UT) is een Aardsterachtige aardappelbovist aangetroffen. Deze buikzwam is zeer zeldzaam in Nederland, en van maar twee atlasblokken bekend. Vorig jaar was er al een melding van een merkwaardige paddenstoel bij..


Lees verder 16 januari 2019   6 jaar oud
Wolf VOOR EENMALIG GEBRUIK

Meer dan 800 duizend mensen bezochten in 2018 Nature Today, een record. In dit bericht staan de 25 meest gelezen berichten en de vijf berichten met de langste bezoekduur. Bijna een derde van de berichten in de top 25 ging over de..


Lees verder 31 december 2018   6 jaar oud
Tuber melanosporum. Zwarte truffel

De zwarte truffel, een zeer kostbare delicatesse uit Zuid-Europa, is slecht bestand tegen de zeer warme en droge zomers. Met de verwachte stijging van de temperatuur en grotere droogte deze eeuw is de voorspelling dat de..


Lees verder 12 december 2018   6 jaar oud
Grote berkenrussula met vraatplek eekhoorn

Recent werd de Grote berkenrussula aangetroffen in de bossen bij Vaals (Limburg). Het was sinds 1968 pas de tweede maal dat deze zeer zeldzame soort werd aangetroffen in Nederland. De soort is zeer gevoelig voor vermesting,..


Lees verder 24 oktober 2018   6 jaar oud

Archief