Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 122 van 205 - 2048 Resultaten

Bloeiende Groenknolorchis op de Veermansplaat in de Grevelingen.

De Antwerpse haven biedt een overlevingsplaats voor niet minder dan tien verschillende soorten orchideeën, waaronder één zeer zeldzame en Europees beschermde soort: de Groenknolorchis. Natuurpunt WAL-Kern Haven volgt de..


Lees verder 14 juni 2016   8 jaar oud
wormkruidbij

Samen met burgers, bedrijfsleven, boeren en overheden ontwikkelen Alterra, EIS Kenniscentrum Insecten en De Vlinderstichting een regionaal Bijenlandschap in de regio Zoeterwoude in Zuid-Holland. Een landschap waar een diversiteit..


Lees verder 8 juni 2016   8 jaar oud
Pedicularis palustris. Moeraskartelblad

Boswachters van Natuurmonumenten hebben in de hooilanden van de Klencke grote aantallen moeraskartelblad gevonden. Deze plant van natte en moerassige graslanden is vrij zeldzaam in Drenthe en is een prachtige aanwinst voor het..


Lees verder 7 juni 2016   8 jaar oud
Diverse soorten grassen in volle bloei

Het is groeizaam weer geweest de afgelopen weken waardoor grassen zich goed ontwikkeld hebben en nu volop in bloei staan. Volgens de Pollenplanner op Allergieradar.nl zitten we nu in de periode waarin bij droog weer de hoogste..


Lees verder 5 juni 2016   8 jaar oud
Phylloscopus collybita. Tjiftjaf

Hoe kom je te weten of klimaatverandering echt effect heeft op de aantallen van een diersoort? Als het gedrag, uiterlijk of gewicht van dieren erdoor verandert, wil dat nog niet zeggen dat de soort toe- of afneemt...


Lees verder 4 juni 2016   8 jaar oud

Bremrapen zijn rotzakken! Het zijn planten die parasiteren op andere planten. In de Gelderse Poort bloeien nu verschillende soorten bremrapen in gebieden die het hele jaar begraasd worden door runderen en paarden. Waar..


Lees verder 29 mei 2016   8 jaar oud
Geranium robertianum. Robertskruid

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, dat weet iedereen maar hoe komt dat nou? Plantenkwekers kennen inmiddels verschillende genen die een rol spelen bij bloemkleur, maar er bestond nog geen kwantitatief onderzoek naar de manier..


Lees verder 27 mei 2016   8 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

Een nieuw veldseizoen, een nieuwe app. De NDFF lanceert de NDFF Invoer App. Met deze app kunt u waarnemingen van planten en dieren direct toevoegen aan de Nationale Databank Flora en fauna (NDFF)...


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud
Pyrus communis. Gewone peer

Meer bloemenweiden kunnen zorgen voor meer diversiteit in wilde bestuivende insecten. En meer diversiteit in bestuivende insecten zorgt voor een betere kwaliteit fruit. En dus voor hogere opbrengsten. Bij de teelt van zowel peren..


Lees verder 16 mei 2016   8 jaar oud
Laagje pollen op auto

Door het warme, droge lenteweer vanaf 5 mei, kwamen eiken, beuken en dennenbomen tegelijk in bloei, en produceerden grote hoeveelheden pollen. Ook de berkenbomen deden nog flink mee. Het is tien jaar geleden dat het LUMC zo’n hoge..


Lees verder 14 mei 2016   8 jaar oud

Archief