Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 27 van 205 - 2047 Resultaten

Hebben natuurbeschermers wel voldoende historisch besef? En hoe kan een betere kennis van de eigen geschiedenis en veranderingen in de natuur natuurbeschermers helpen om effectiever te opereren? Hierover gaat het symposium van de..

Veertig inheemse planten dongen dit voorjaar mee naar de titel ‘Nationale Bloem’. Het madeliefje won, maar de 39 anderen zijn stuk voor stuk ook planten met een verhaal. Ontdek welk zoet snoepgoed z'n naam aan heemst ontleent,..

De septembertemperatuur is voor veel boomsoorten bepalend voor hoe vroeg of laat de herfstkleuring begint. Maar welke invloed heeft het bijzondere weer eerder dit jaar gehad? Help het verloop van bladverkleuring deze herfst vast..

De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival Fête de la Nature afgelopen weekend. Atlas-medewerker Dieneke viert de natuur niet alleen..

'Inheemse planten' is in 2023 het thema van de samenwerkende botanische tuinen. Eén zo'n inheemse schoonheid is de echte koekoeksbloem. In het voorjaar kun je deze bloemen in dichte roze strepen op natte plekken in de weilanden..

Een internationaal team van wetenschappers heeft de eerste complete stamboom van de kruisbloemigen bepaald. Van veel groenten op je bord, van de belangrijke onderzoeksplant Arabidopsis, en van exotische varianten is nu duidelijk..

De Vlinderstichting en Groenkeur breiden per 1 september 2023 Kleurkeur uit met een richtlijn voor ecologisch beheer van watergangen. Voor de hele groenblauwe dooradering biedt Kleurkeur Blauw voortaan een nieuwe norm voor..

Kunstmatige riffen in de Waddenzee, gemaakt van afgedankte perenbomen, zitten na ruim een jaar onder water boordevol met zeeleven. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Jon Dickson van het NIOZ. “Na vier maanden zagen we al..
Om de achteruitgang van oud-bosplanten tegen te gaan, zijn er de afgelopen jaren verschillende herintroductie- en versterkingsprojecten geweest in Noord-Brabantse bossen. In een recent monitoringsonderzoek, van Bosgroep Zuid..

Oei, bloeit-ie eigenlijk nog wel? Een speurtocht vanuit het autoraampje, traag in de file over een Zeeuwse provinciale weg, geeft uitsluitsel. De blauwpaarse trossen van vogelwikke steken onmiskenbaar boven het gras uit. Volgens..