Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 18 van 128 - 1271 Resultaten

Mangaanknollen in de diepzee met anemoon en slangster

Warmwaterbronnen en velden met mangaanknolen in de diepe oceanen vertonen meer biodiversiteit dan verwacht. Dat blijkt uit het proefschrift dat NIOZ-mariene bioloog Coral Diaz-Recio Lorenzo op 26 januari 2024 verdedigde aan de..


Lees verder 28 januari 2024   1 jaar oud
Zeehonden fotograferen op Waddeneiland Griend (eenmalig exclusief WMR)

Onderzoekers van Wageningen Marine Research tellen jaarlijks in december grijze zeehonden tijdens het geboorteseizoen op de Waddeneilanden Griend en Richel. Ze hebben na een bezoek aan Richel de eerste nacht in het huisje op..


Lees verder 27 januari 2024   1 jaar oud
Diadema sea urchin settlers cultured in the Diadema I project.

In het Caribisch gebied hebben koraalriffen te lijden onder overwoekerende algengroei. Een van de oorzaken is het gebrek aan Diadema-zee-egels die normaal gesproken de algen begrazen maar waarvan de populaties zijn ingestort. Op 1..


Lees verder 27 januari 2024   1 jaar oud
Kennisspecial - primair

Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en wil je meer weten over de natuur? Doe dan mee met de gratis Kennisspecial ‘Soorten herkennen en beschermen’ en ontdek welke planten- en diersoorten in Nederland voorkomen, waar je ze kan..


Lees verder 27 januari 2024   1 jaar oud
Zeehond Cactus (eenmalig exclusief WMR)

Tijdens het geboorteseizoen in december, tellen onderzoekers van Wageningen Marine Research jaarlijks grijze zeehonden op de Waddeneilanden Griend en Richel. Ze registreren het aantal pups en vrouwtjes en van welke gebieden ze..


Lees verder 25 januari 2024   1 jaar oud
Parrotfish- one of the species which got increased protection under the SPAW protocol.

Het protocol betreffende speciaal beschermde gebieden en wilde dieren (SPAW-protocol) vormt een cruciaal kader voor het behoud van de biodiversiteit in de Cariben. Recent is aangekondigd dat er in het SPAW-protocol extra..


Lees verder 24 januari 2024   1 jaar oud

Er komen steeds meer meldingen van een grote worm die tussen papier of perkament leeft. De Perkamentkokerworm is een opvallende en bijzondere zeebewoner, die zelfs langere tijd licht kan geven...


Lees verder 21 januari 2024   1 jaar oud
Dikkopschildpad

Zeeschildpadden worden aan de Nederlandse kust slechts sporadisch waargenomen. Opvallend zijn dan ook de meldingen van eind 2023, toen er in december vijf dieren werden gevonden, gevolgd door nog een exemplaar op 7 januari 2024...


Lees verder 15 januari 2024   1 jaar oud
Fort Lauderdale, kustweg overspoeld door zeewater

Stranden en duinen raken steeds meer bekneld tussen een stijgende zeespiegel en bebouwing. Nederlandse onderzoekers ontdekten dat je tegenwoordig, wanneer je op een willekeurig strand ergens ter wereld wordt gedropt, je gemiddeld..


Lees verder 13 januari 2024   1 jaar oud
He-Bo Peng is observing the birds

Op de wadplaten langs de Chinese kust waar een niet-destructieve vorm van aquacultuur wordt bedreven, gaat het nog relatief goed met kustvogels als kanoeten en rosse grutto’s. "Het kweken van schelpdieren moet je zeker niet zien..


Lees verder 9 januari 2024   1 jaar oud

Archief