Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 70 van 127 - 1270 Resultaten

Op 20 maart werd bij een duik in het Grevelingenmeer bij Den Osse (Nieuwe Kerkweg) op een diepte van 13 meter een zeer bijzonder krabbetje gevonden: de Gladde kiezelkrab. Deze krab is alleen gevonden in diepere delen van de..


Lees verder 23 april 2017   8 jaar oud
Banner March for science

Hecht u waarde aan de wetenschap? En ziet u in hoe belangrijk onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is, voor alle aspecten van de samenleving? Loop mee op 22 april 2017 tussen 12.00 en 16.00 uur op het Museumplein met de March..


Lees verder 19 april 2017   8 jaar oud
Groene rolsprietslak, Grvelingenmeer, 2017

Sportduikers hebben recent tenminste vijf waarnemingen gedaan van Groene rolsprietslakken in het Grevelingenmeer. Dat is opmerkelijk omdat het meerdere exemplaren van een zeer zeldzame soort betreft. Maar ook omdat het..


Lees verder 9 april 2017   8 jaar oud
Grijze zwemkrab (Liocarcinus vernalis)

Bij het strandmonitoringproject werden onlangs krabben verzameld die door experts van museum 'Het Natuurhistorisch' werden herkend als Grijze zwemkrabben. Deze zuidelijke soort werd vroeger maar zelden aangetroffen. Deze winter..


Lees verder 29 maart 2017   8 jaar oud
Kunstmatige riffen, olie- en gasplatforms, windturbines en scheepswrakken, vormen een goede vestigingsgrond voor bodemdieren

In de Noordzee liggen naar schatting 30.000 kunstmatige riffen: olie- en gasplatforms, windturbines en scheepswrakken. Uit onderzoek van marien ecoloog Joop Coolen blijkt dat dure ontruimingsacties mogelijk overbodig zijn. De..


Lees verder 17 maart 2017   8 jaar oud
Gobiosoma bosc. Naked goby

In het Noordzeekanaal is een voor Nederland nieuwe grondelsoort (Gobiosoma bosc) gevangen tijdens de vismonitoring. “Deze grondelsoort is een exoot in Nederlandse wateren”, aldus Karen van de Wolfshaar van het project Bemonstering..


Lees verder 13 maart 2017   8 jaar oud

Bij de populaire duiklocatie aan de noordzijde van de Zeelandbrug bij Zierikzee zijn jaren geleden grote breukstenen (rotsblokken) op de Oosterscheldebodem geplaatst voor de versteviging van de vooroevers. De afgelopen jaren..


Lees verder 12 maart 2017   8 jaar oud
Het gevonden schildpadbot

Tijdens het hardlopen op De Hors zagen Ecomare-medewerker Herman Ploeger en zijn vriendin Nelleke Zwager een vreemd gevormd bot liggen. Herman nam het mee naar zijn werk, waar de biologen Pierre Bonnet en Arthur Oosterbaan het..


Lees verder 10 maart 2017   8 jaar oud
Voorbeeld van plastic partikels uit de neuston netten van de Sea Education Association

Kunnen alle soorten plastic tegen kaliumhydroxide, een vloeistof die wordt gebruikt om organische stoffen uit magen van vissen te filteren? Een nieuwe publicatie werpt licht op deze vraag...


Lees verder 21 februari 2017   8 jaar oud
Goudkammetje met de kenmerkende gouden borstels

Kokertjes van het Goudkammetje spoelen van oudsher veel aan op onze Noordzeestranden. Deze in een zandkokertje wonende borstelworm leeft vlak onder de kust. Uit gegevens van het Strandaanspoelsel Monitoring Project bleek dat..


Lees verder 12 februari 2017   8 jaar oud

Archief