Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 93 van 128 - 1273 Resultaten

Groepje tuimelaars in de Noordzee (foto: Marijke de Boer)

Onlangs werd een groep van 35 tuimelaars gefilmd in het Nederlandse deel van de Noordzee, bij de Zeeuwse kust. Er zwemmen wel eens groepjes vanaf de Schotse en Noord-Engelse kust richting Nederland, maar dan gaat het om twee of..


Lees verder 9 oktober 2014   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, grijze zeehond met pup

'BREAKING NEWS....We have just seen our first seal pup of the year,' twittert schipper Andrew Douglas vanaf de Farne eilanden, aan de noordoostkant van Engeland. Een paar dagen eerder werd de eerste pup op het Schotse Isle of May..


Lees verder 2 oktober 2014   10 jaar oud
Gektaagde vlokslak zet opmars in Oosterschelde voort

De Gekraagde vlokslak werd voor het eerst in het late najaar van 2012 op de Nederlandse kust aangetroffen. Sindsdien was het een zeldzame zeenaaktslak. Er werd slechts een klein aantal exemplaren in de meest westelijke..


Lees verder 28 september 2014   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, rosse woelmuis

Sommige mensen beginnen te gillen wanneer ze er een zien, anderen worden juist erg enthousiast. Muizenonderzoeker Dick Schermer hoort bij de laatste categorie. Hij onderzocht voor Staatsbosbeheer de muizenpopulatie in het Krimbos..


Lees verder 25 september 2014   10 jaar oud
Hemelsblauwe knotsslak van 2-3 meter diepte op Noordzeestrand van Walcheren, 2014

Recent zijn op er op het Noordzeestrand van Walcheren vele tientallen Hemelsblauwe knotsslakken, een schitterend mooie zeenaaktslak, ontdekt. Daarvoor waren er tot nu toe slechts een paar exemplaren aangetroffen in de..


Lees verder 14 september 2014   10 jaar oud

In deze tijd van het jaar trekken er heel wat zeevogels langs onze kust. De kleinste jager is één van de zeldzaamste die je dan kunt zien. Ze trekken in de herfst over zee van de broedgebieden in het hoge noorden naar het zuiden..


Lees verder 12 september 2014   10 jaar oud

In de Middeleeuwen stierf de grijze zeehond in Nederland uit. Nu is hij terug en hoe! Vandaag de dag leeft hier het grootste aantal Atlantische grijze zeehonden van het Europese vasteland. In minder dan dertig jaar tijd ging dat..


Lees verder 10 september 2014   10 jaar oud
voor eenmalig gebruik, rosse grutto's op het wad

Het is druk op het wad. Vooral als het vloed wordt zwermen wolken van soms tienduizend wadvogels door de lucht, op zoek naar een plek om hoog water af te wachten. Om daarna weer zo snel mogelijk de droogvallende platen op te..


Lees verder 4 september 2014   10 jaar oud
Eerste autochtone waarneming van de Gedoornde zeespin op de Nederlandse kust

De Nederlandse faunalijst is weer een zeediertje rijker: een zeespin met de wetenschappelijke naam Endeis spinosa. Het is een soort die op veel plaatsen algemeen op de Noordwest-Europese kust voorkomt en in het verleden al een..


Lees verder 31 augustus 2014   10 jaar oud
Zeevenkel

Het is een topjaar voor zeevenkel. In de havens van Oudeschild op Texel en Den Helder, langs de Afsluitdijk en op veel andere plaatsen langs de Waddenzee tot Ameland toe, groeit het nu volop. Deze plant van rotskusten en..


Lees verder 28 augustus 2014   10 jaar oud

Archief