Natuurberichten
Categorie: Vlinders
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vlinders door onder andere De Vlinderstichting en Wageningen University & Research. De vlinderberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van vlinders, rupsen en eitjes, invloed van weer, nieuwe soorten, bedreigingen, aantallen, natuurbeheer, bermen, vlinders in de tuin, bestuiving, vlinderbloemen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vlinderberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 49 van 209 - 2088 Resultaten

Wie in de schemer weleens buiten is, zal het zijn opgevallen dat de eerste nachtvlinders alweer rondvliegen. Vooral spanners, die qua bouw wat weg hebben van dagvlinders en een rustige sierlijke vlucht hebben, zijn soms talrijk..

De zwarte specht is gaan broeden, de gierzwaluw is onderweg naar Nederland en de steenmarter heeft jongen. Vanaf nu kun je dit soort meldingen ontvangen in de Nature Today App. Het enige dat je hoeft te doen is de soorten die jij..

Wat is het verschil tussen een havik en een buizerd? Hoe kun je onderzoek doen naar vleermuizen of de korstmossen op je stoep? Welke padden leven er in ons (kikker)landje? Wat is eigenlijk natuur? Dat - en nog veel meer- leer je..

Er zijn altijd wel warmere en zonnige perioden in de eerste drie maanden van het jaar. Dan worden er ook altijd wel wat vlinders gezien. De overwinteraars komen dan tevoorschijn en vooral de citroenvlinders zijn dan erg opvallend...
Het duurt niet lang meer of het vlinderseizoen barst los. Binnen twee weken zullen veel vlinders uit overwintering komen en zullen er nieuwe vlinders uit hun pop komen. Gelukkig geven heel veel mensen al door als ze ergens..

Zoveel mogelijk mensen informeren, laten verwonderen en betrekken bij de natuur. Dat is wat we al twaalf jaar nastreven met Nature Today. Om Nature Today verder te verbeteren en om meer aan te sluiten bij jouw wensen en behoeften,..

De eikenprocessierups zorgde ook in 2020 weer voor overlast en ophef. In Gelderland loopt al enkele jaren een onderzoek naar het effect van bloemrijke bermen op natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. De resultaten..

Fladderend van bloem tot bloem. Zo kennen we veel vlinders: op zoek naar nectar. Maar soms leven vlinders ook van heel andere dingen en voeden ze zich met mineralen uit vochtige plekken en sap van bloedende bomen. Of ze komen naar..

Klimaatverandering beïnvloedt wereldwijd de biodiversiteit en dwingt soorten in verspreiding mee te schuiven met de opwarming. In een zojuist verschenen artikel in Ecology Letters laat een internationaal onderzoeksteam zien dat..

Belangrijk: eikenprocessierupsen bestrijden met mezennestkasten is een mooi begin, maar niet genoeg! U én uw gemeente moeten nu aan de slag om tuinen, bermen en parken natuurvriendelijk in te richten. Zo maken we leefgebied voor..