Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 129 van 287 - 2868 Resultaten

In het waddengebied strijken miljoenen vogels neer om te eten, broeden of rusten. Een genot om er vogels te kijken. Maar hoe weet je waar de vogels het best te zien zijn, wanneer het hoogwater is en hoe herken je al die..

De kraanvogels doen het goed in Nederland en dan met name in Drenthe en Friesland. Van de twintig getelde broedparen, zijn er inmiddels vijf kuikens uitgevlogen in onder andere het Dwingelderveld, Drents Friese Wold en het..

De gezenderde kanoet ‘Paula’, is afgelopen vrijdagochtend, na een non-stop vlucht van meer dan vierduizend kilometer, van het noordelijkste stukje land op aarde in Noord-Canada, aangekomen op de Boschplaat op Terschelling. Dat..

Maarliefst 19.162 prooiresten staan er nu in de database van Werkgroep Grauwe Kiekendief. Sinds 1992 verzamelen we braakballen en prooiresten van in Nederland broedende Grauwe Kiekendieven. Hun prooikeuze wordt bepaald door de..

Voor kwartelkoningen en porseleinhoentjes is het voorjaar nog niet voorbij. Ze duiken nog steeds op nieuwe plekken op. Kwartelkoningen laten hun raspende roep in ruigtes en akkerbouwgebieden horen. Porseleinhoentjes slaan hun..

Rond 1960 waren er nog zo’n 5000 broedparen van de grote karekiet in Nederland. Daar is nu niet veel meer van over. In 2014 waren er nog maar 120 tot 150 paren. De situatie in 2016 lijkt nog veel zorgelijker te zijn...

De grutto’s in Zuidwest Friesland hebben opnieuw een bijzonder slecht broedseizoen gehad. Dat maakte weidevogelonderzoeker Jos Hooijmeijer van de Rijksuniversiteit Groningen bekend. ‘Waarschijnlijk is bij niet meer dan één op de..

Onderzoekers hebben het DNA vergeleken van Nederlandse huismussen die in musea zijn bewaard met in het wild levende huismussen. Hieruit komt naar voren dat sinds de jaren tachtig, toen de huismus hard achteruit ging, de wilde..

Even slikken voor de kijkers van Beleef de Lente, de live webcambeelden van Vogelbescherming. Op het einde van het seizoen krijgen ze toch nog het nodige drama te verwerken. Drie jonge kerkuilen redden het niet en dienen en..

In de grote steden in West-Nederland is de Halsbandparkiet een normale verschijning geworden. Een nieuwe studie van het Europese onderzoeksnetwerk Parrotnet, waaraan ook Sovon meedoet, laat zien dat de soort ook aan een opmars..