Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 134 van 287 - 2868 Resultaten

'Vroeger' vierden we op 30 april Koninginnedag. Het was traditioneel de dag waarop de meeste Nederlanders hun eerste gierzwaluw van het jaar zagen. Intussen vieren we op 27 april Koningsdag. De eerste gierzwaluwen zijn op tijd..

De regenwulp is kleiner dan de wulp en heeft kortere poten en een dunnere, kortere snavel. Daarnaast is de wenkbrauwstreep opvallend. Niet te missen is het mekkerende ‘bi-bi-bi-bi’ geluid van overtrekkende regenwulpen. De..

Uniek beeldmateriaal in Vroege Vogels tv vanavond: een goudhaantje paart met zijn dode partner. Het is voor het eerst dat dit necrofiele gedrag is vastgesteld bij zulke kleine zangvogeltjes. ‘Fenomenale beelden en wetenschappelijk..

In twee bolwerken van de tapuit is het gelukt om door intensieve bescherming het broedsucces flink te verhogen. In het Drents-Friese Wold vlogen veel meer jongen uit dan de jaren ervoor. Hier en in de duinen van de Kop van..

Eind maart zijn vijf jonge raven uit de Maashorst (NB) geringd met kleurringen. Hopelijk kunnen we er zo achter komen waar ze naar toe gaan als ze in het najaar het territorium van hun ouders moeten verlaten! De jonge raven zijn..

Worden de legsels van koolmees en pimpelmees dit jaar nog kleiner? Het broedseizoen 2015 gaf recordkleine legsels te zien. Dit bleek uit een controle van 17.000 nestkasten. Het bestendigde een tendens die al een paar jaar aan de..

De grote stern is een van de meest karakteristieke broedvogels van de Nederlandse kust. Elegant wiekend boven de golven en duikend op vis. De meeste Nederlanders zullen grote sterns met name in Zeeland of het waddengebied..

Op een gemiddelde winterse middag worden maar een paar honderd sijzen geteld tussen de elzensingels in de Noardlike Fryske Wâlden, vertelt ecoloog Ernst Oosterveld. Maar op zaterdag 5 maart waren het er duizenden die in golven..

Het leek zo logisch: dieren concentreren zich op plekken waar voor hen veel voedsel te vinden is. Toch ligt het niet zo simpel, ontdekten wetenschappers van het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee. Nieuwe..

Van sommige soorten vogels wordt verwacht dat ze achteruit gaan door effecten van klimaatveranderingen, en andere soorten juist vooruit. Onderzoekers hebben nu aangetoond dat deze patronen daadwerkelijk plaatsvinden en goed..