Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 150 van 287 - 2868 Resultaten

Op woensdag 15 april stroomden flinke aantallen zwartkopmeeuwen ons land binnen. Teller Bert van Broekhoven noteerde zelfs een nieuw nationaal record vanaf de trektelpost nabij Terneuzen: 238 langsvliegende zwartkopmeeuwen. Met..

Hoe het onbestaanbare toch mogelijk blijkt: opnieuw opent Malta de jacht op kwartel en zomertortel. Beide soorten gaan zwaar achteruit en Europa kijkt slechts toe...
Afgelopen weekend is voor het eerst ooit de Thayers Meeuw gezien in Nederland. Vogelaar Leon Edelaar ontdekte de vogel aan de kust bij Egmond aan Zee waar hij tussen andere meeuwen zat. Vogelaars uit binnen- en buitenland stromen..

2014 had een uitzonderlijk broedseizoen, zo blijkt uit het jaarverslag van NESTKAST. De extreem zachte lente, de op één na de zachtste lente sinds 1706, volgde op een uitzonderlijk zachte winter. Dat zeer zachte weer zorgde voor..

In 2014 maakte de kleine ijsvogel een reuzensprong voorwaarts. Van naar schatting rond 370 paren in 2013 schoten de aantallen omhoog. De eerste schatting voor 2014 op basis van broedvogeltellingen voor Sovon komt uit op grofweg..
Zonnepompen blijken een uitstekend middel om weidevogels in het voorjaar de helpende hand toe te steken. Deze pompen worden gebruikt voor het onder water zetten van stukken weide in het voorjaar en het creëren van zogenaamde..
Hoe gaat het met de kievit in Friesland? En wat is het broedsucces van de Nederlandse buizerds? Informatie die sinds deze week te vinden is op de website van sovon.nl. Op het websitedeel vogelinfo presenteert Sovon nu ook gegevens..

Bescherming van alle resterende populaties is hard nodig om de Tapuit als Nederlandse broedvogel te behouden. Dat stelt Herman van Oosten die vandaag promoveert op zijn onderzoek naar drie van de laatste populaties van de Tapuit..

Vandaag, 1 april, verdwijnen de melkquota. Vogelbescherming vreest dat weidevogels en andere natuur in de Nederlandse weides hierdoor nog sneller zullen verdwijnen. Overheid, boerenorganisaties en zuivelcoöperaties moeten..

Nederlandse amateur-paleontologen hebben een bot gevonden van een tureluur van twee miljoen jaar oud. Hiermee is dit fossiel de oudst bekende tureluur ter wereld, tweehonderdduizend jaar ouder dan eerdere vondsten. Zij publiceren..