Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 2 van 290 - 2898 Resultaten

Eén van de recent gevonden dode Zilvermeeuwen

Tot opluchting van velen bleef het afgelopen voorjaar betrekkelijk rustig met meldingen van vogelgriep onder wilde vogels in Nederland. Sinds eind mei hebben we lokaal toch enkele zorgwekkende ontwikkelingen waargenomen. Vooral..


Lees verder 30 juni 2025   3 wkn oud
Pontische meeuw in vlucht.

Van oorsprong komen ze uit gebieden met steppemeren en zandige stranden in Centraal-Azië en Oost-Europa. Maar in ruim een eeuw tijd verspreidden Pontische meeuwen zich steeds verder naar het westen. Sinds 2014 broedt deze..


Lees verder 27 juni 2025   4 wkn oud
Vogelringers

Het ringen van wilde vogels is niet meer weg te denken als onderzoeksmethode om individuele vogels te volgen. Sinds 1911 zijn er in Nederland al zo’n 16 miljoen vogels van een metalen ring voorzien. Wat heeft dat opgeleverd aan..


Lees verder 24 juni 2025   1 maand oud
Zilvermeeuw

Aangevallen op de fiets door een buizerd, poep op de auto of alle vis uit de vijver gegeten. Tijdens het broedseizoen erger jij je misschien wel aan vogels, zelfs als je ze normaal graag ziet. Hier volgen vijf vogelergernissen en..


Lees verder 24 juni 2025   1 maand oud
vlindertuin

Het project 'Samen voor vogels, vlinders en bijen bij Zorggroep Zaanstreek' richt zich op het verbeteren van de groene leefomgeving rondom de zorgcentra Mennistenerf en Pennemes. Door slim gebruik te maken van de bestaande groene..


Lees verder 18 juni 2025   1 maand oud
Porseleinhoen

Het porseleinhoen is een intrigerende, zeldzame moerasvogel die op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels staat. Om te zorgen dat deze soort niet uit ons land verdwijnt, kun je het beste werken aan zijn leefgebied, dat bestaat..


Lees verder 17 juni 2025   1 maand oud
Grote zaagbek met kuikens.

Voor het eerst is met zekerheid vastgesteld dat Grote Zaagbekken in Nederland broeden. Begin juni werden op het Ketelmeer minimaal drie vrouwtjes met kleine jongen ontdekt. Fotografen Martijn de Jonge en Cor Fikkert legden hun..


Lees verder 14 juni 2025   1 maand oud

In het voorjaar van 2025 zijn ruim zestig vogelaars opgeleid om broedvogels te inventariseren volgens de BMP-methode. De cursussen werden gegeven in Friesland, Noord-Holland en Noord-Brabant. Met een afwisseling van theorieavonden..


Lees verder 13 juni 2025   1 maand oud

Dit weekend was het, ondanks het mindere weer, toch nog druk op de stranden op de Waddeneilanden. Daar waren niet alleen veel bezoekers en honden, ook boswachters en handhavers van diverse organisaties waren aanwezig. Zij..


Lees verder 10 juni 2025   1 maand oud

Hoe het de gekraagde roodstaart de laatste jaren in het coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden is vergaan, heeft Ernst Oosterveld onderzocht, samen met Altenburg & Wymenga en Landschapsbeheer Friesland, in een breder..


Lees verder 9 juni 2025   1 maand oud

Archief