Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 209 van 287 - 2868 Resultaten

Veel goed zeearendnieuws van Staatsbosbeheer de laatste tijd. Meldden de boswachters vorige week al broedsucces in Flevoland, nu zijn er ook zeearendjes uit het ei gekropen in het Lauwersmeer en de Biesbosch. De zeearenden in het..

De grauwe gors is bijna uitgestorven in Nederland. Tot vreugde van talloze vogelaars werden dit jaar al in drie natuurontwikkelingsgebieden grauwe gorzen gehoord. Hopelijk keert het tij en zijn deze drie zingende grauwe gorzen..

Al enkele weken pleistert een aantal morinelplevieren op de noordpunt van Texel, in Polder Eierland. De morinelplevieren zijn op doortrek naar de Scandinavische fjells, waar ze broeden. In Nederland hebben ze ook enkele malen..

De wielewaal wordt steeds zeldzamer in Nederland. Gelukkig hoorde een boswachter van Natuurmonumenten vorige week het typerende melodieuze lentedeuntje. Hij telde zeven wielewalen in het Eerder Achterbroek...

Pijlsnelle superjager en een naam die klinkt als een klok: de Slechtvalk. Voor niemand een onbekende. Wereldwijd zelfs, want op Antarctica na, broedt deze grote valk in alle continenten. Na een erg diepe val verdween hij volledig..

De eerste purperreigers zitten op het nest in de Nieuwkoopse Plassen. Dit is goed nieuws volgens boswachter Martijn van Schie van Natuurmonumenten: 'De purperreiger is een schaarse broedvogel in Nederland en het is elk jaar..

In eieren van zangvogels zijn embryonale afwijkingen vastgesteld. Een ernstige dioxine blootstelling lijkt hiervoor verantwoordelijk te zijn. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Stichting Bargerveen aan de tapuit en graspieper...

Inmiddels zijn de eerste huiszwaluwen alweer enkele weken in ons land. De grote bulk stroomt de komende dagen ons land binnen. Met een beetje mazzel broeden ze bij u onder de nok van het huis. Niet iedereen is daar (helaas) blij..

In de bossen van Oisterwijk kun je met veel geluk ergens een uil zien zitten. Maar soms beleef je iets heel bijzonders, zoals afgelopen week. Kinderen kwamen enthousiast vertellen dat ze een jong uiltje in de boom hadden gezien...

Soms kan werken leuk zijn. Leuk en verrassend. Vraag het maar aan Kenny Hessel, werknemer van ANB, die 10 mei 2012 niet licht zal vergeten. Tijdens een doordeweekse broedvogelinventarisatie in het havengebied van Kieldrecht..