Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 284 van 287 - 2868 Resultaten

Is er een zeldzame vogel gemeld? Er op af! Het voorjaar is voor de meeste vogelaars de mooiste tijd van het jaar. Wanneer zie ik de eerste boerenzwaluw en wanneer hoor ik de eerste tjiftjaf? Voor liefhebbers van zeldzame..

Een van de meest bijzondere vogels van ons land heeft het moeilijk, heel moeilijk...
De laatste ganzenmeldingen komen allemaal uit Rusland. Cas, Eric, Kramer, Kees, Melis en Marco werden daar afgelopen week gesignaleerd. Cas is het verste weg van Nederland: hemelsbreed bijna 3000 kilometer. Op 20 mei zat hij 9,71..
Eind mei zijn de eerste jonge koolmezen te verwachten. Nog hulpeloos en voortdurend roepend om eten...

Het voorjaar is inmiddels al een heel eind op streek, de laatste lange afstandstrekkers, zoals de bosrietzanger, keren nu terug...
Niet alle vogels gaan zachtzinnig om met hun jongen. Bij de zogenaamde nestvlieders worden de jongen, hupsakee, zo uit het nest gezet. Of ze nou kunnen vliegen of niet en al is de boom twintig meter hoog. Zielig? Welnee. De natuur..

De reus onder de rietvogels, de grote karekiet is ook weer terug. Helaas gaat het niet goed met deze (diep)Rode Lijst-soort...

Een vogel die bij iedereen bekend is, is de knobbelzwaan. Groot en wit met een opvallend oranje snavel. Het mannetje heeft een dikke knobbel op zijn snavel waarmee hij te onderscheiden is van het vrouwtje. ..

Als ambassadeur van het Nederlandse polderlandschap wordt de grutto scherp in de gaten gehouden. Dat heeft echter niet kunnen verhinderen dat het aantal grutto’s in de afgelopen decennia enorm is afgenomen. De eerste nesten van..

Na wat technische problemen de afgelopen weken, hebben we weer contact met onze ganzen. Kees ligt aan de leiding en was op 5 mei zo’n 750 kilometer ten noordoosten van Moskou. Opa en Kramer zitten nog in Wit-Rusland en Melis..