Natuurberichten
Categorie: Vogels
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.Pagina 32 van 287 - 2868 Resultaten

Voor het komend broedseizoen zijn in Zeeland met steun van Natuurmonumenten en Vogelbescherming schelpenstrandjes aangelegd. Vogels die het zwaar hebben, zoals de bontbekplevier, strandplevier en scholekster, krijgen hierdoor..

In 2022 heeft vogelgriep flink huisgehouden in kolonies kust- en zeevogels in Noordwest-Europa. Vooral onder grote sterns vielen veel slachtoffers. Een internationale groep experts heeft een reeks van maatregelen voor..

In Kasteel Waardenburg in de Gelderse Betuwe broedt al jaren een flink aantal paartjes gierzwaluwen. In één van de 121 nestkasten zet Vogelbescherming Nederland vandaag de camera aan, zodat iedereen het broedseizoen van deze..

In de laatste decennia gaan kleine mantelmeeuwen en zilvermeeuwen steeds vaker op daken broeden. Zo ontwijken ze vossen en broeden ze dichtbij menselijke voedselbronnen. Ook broeden er steeds meer meeuwen verder in het binnenland...

De scholekster vindt zijn weg steeds beter in de stad, waar paartjes hun nestjes bouwen boven op de daken. Maar opgroeien op een dak is voor een jonge scholekster niet zonder gevaren. Hoe dat er aan toe gaat zie je nu bij Beleef..

Delen van Nationaal Park Drentsche Aa, ruim drieduizend hectare heide, grasland, bos en houtwallen, veranderen langzaam in moeras. Daarmee veranderen ook de vogelsoorten in het gebied. Het monitoren van broedvogels helpt bij het..

2023 is het Jaar van de Scholekster, want het gaat niet goed met deze geliefde tepiet-roeper in Nederland. De scholekster, die in 2008 ook al een eigen ‘Jaar’ had, heeft zelfs nog meer problemen dan de grutto en de kievit, en..

De nationale vogel van Nederland, de grutto, is de laatste jaren flink in aantal achteruitgegaan. Een van de bekende oorzaken is het veranderende landgebruik. Er kunnen echter ook andere factoren zijn die bijdragen, waaronder..

Het begint steeds meer een vertrouwd beeld te worden: broedende scholeksters op platte daken. De scholekster is van oorsprong een kustbroedvogel, maar in de tweede helft van de twintigste eeuw verspreidde de vogel zich steeds meer..

Een zeearendenpaar heeft een oud bos in de Millingerwaard uitgekozen om hun nest te bouwen. Rust is nu heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk worden gestoord, hebben Staatsbosbeheer en Werkgroep Zeearend in..