Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 47 van 287 - 2868 Resultaten

Pimpelmeesje bij nestkast in de sneeuw

Tot nu toe is het voorjaar warm en erg droog. Hoe anders was dat vorig jaar. Het koude voorjaar van 2021 had grote gevolgen voor veel vogels die in nestkasten broeden. Die indruk ontstond al tijdens het broedseizoen, maar is nu..


Lees verder 20 mei 2022   2 jaar oud
Grutto met jongen

Heb je deze vogel wel eens in het echt gezien? Het is de grutto en hij is geweldig. Hij is een weidevogel, net als de kievit en de tureluur. Om hun kuikens groot te brengen, hebben weidevogels een weiland nodig vol natuur: met..


Lees verder 17 mei 2022   2 jaar oud

De Europese Commissie heeft een reactie gegeven op het Nationaal Strategisch Plan (NSP) van Nederland. Europa is kritisch op de gebrekkige ambities van en de onduidelijkheden in het Nederlandse plan. Vier natuurorganisaties -..


Lees verder 16 mei 2022   2 jaar oud
Frater Willibrordus Prijs Fenolijn

Met een beschrijving van een late koekoek en een stel baltsende witte kwikstaarten heeft Mirjam Wiskerke de Frater Willibrordus Prijs gewonnen. Dat is zojuist bekend gemaakt in het BNNVARA-programma Vroege Vogels op NPO Radio 1...


Lees verder 15 mei 2022   3 jaar oud
Bloei vlier

Van veel planten en dieren in ons land wordt weer het uiterste gevergd. De zeer hoge temperaturen in combinatie met de zeer droge omstandigheden hebben op allerlei manieren invloed op hun overlevings- en voortplantingskansen. We..


Lees verder 15 mei 2022   3 jaar oud
Tjiftjaf

Vandaag, 14 mei, is het Wereld Trekvogeldag. Een belangrijk moment om stil te staan bij de bijzondere soorten die jaarlijks honderden, zo niet duizenden kilometers afleggen. Wat zijn dit voor soorten? En waar trekken zij naartoe?..


Lees verder 14 mei 2022   3 jaar oud
Nature Today app

De eieren van de grote bonte specht komen uit! Ben je ook nieuwsgierig waar vogelsoorten nu mee bezig zijn? Volg dan hun levensloop met de Nature Today-app en ontvang een melding zodra de status van een soort verandert. We maken..


Lees verder 11 mei 2022   3 jaar oud
Sterna sandvicensis. Grote stern

Hoe prachtig het enige natuurlijke UNESCO Werelderfgoed van Nederland – de Wadden – ook is, toch gaat niet goed met de wadvogels. Voor een groot deel is dat te wijten aan (onbedoelde) verstoring door mensen. Dat kan en moet..


Lees verder 10 mei 2022   3 jaar oud
Een vrijgelaten Mongoolse buizerd vliegt terug het wild in terwijl BRRC revalidatiemedewerkers Lei Zhou (links) en Betty Dai (rechts) op de achtergrond toekijken.

Het Beijing Raptor Rescue Center bestaat twintig jaar. Het was het eerste opvangcentrum voor roofvogels in China. Grace Ge Gabriel, oprichtster van dit centrum en directeur van IFAW Azië, vertelt hoe de oprichting tot stand kwam..


Lees verder 9 mei 2022   3 jaar oud
Raaf

De raaf is terug van weggeweest. Nadat de vogel in Nederland volledig uitgeroeid was, is er in de jaren zestig hard gewerkt om hem weer terug te krijgen. En met succes. Inmiddels zijn er meer dan 150 broedparen in ons land. Hoe..


Lees verder 6 mei 2022   3 jaar oud

Archief