Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 67 van 287 - 2870 Resultaten

De feestdagen gaan er dit jaar heel anders uitzien door alle coronamaatregelen. Gelukkig mogen we nog wel de natuur in om vogels te kijken. Bij het vinden van leuke vogelgebieden om tijdens de feestdagen te bezoeken, biedt..


Lees verder 29 december 2020   4 jaar oud
Planten tiny forests

Provincie Overijssel biedt vanuit het project Iedereen een Boom subsidie voor kleinschalige boomaanplant. De helft van de kosten van het plantgoed, boompalen en boombanden kan worden gesubsidieerd, tot een maximum van €1500. Met..


Lees verder 22 december 2020   4 jaar oud

De meest populaire tuinvogel is misschien wel de roodborst. Die populariteit hebben de vogels voor een belangrijk deel te danken aan hun uiterlijk en de zoetgevooisde zang die ze voortbrengen. Hun vaak tamme gedrag zal daar zeker..


Lees verder 22 december 2020   4 jaar oud
blauwe reiger op ijs

De welbekende blauwe reiger is vooral een standvogel. Mocht er een koude winter komen, dan moet hij het dus hier zien te rooien. Uit verschillende tellingen van Sovon-vrijwilligers blijkt dat echt winterweer nogal wat gevolgen..


Lees verder 18 december 2020   4 jaar oud
Plastic  op het strand

Veel mensen zullen, als zij terugkijken op 2020, denken aan de dramatische gevolgen van COVID-19 of aan de verwoestende overstromingen en bosbranden. Maar er zijn ook lichtpuntjes: we kunnen 2020 inmiddels ook gaan beschouwen als..


Lees verder 17 december 2020   4 jaar oud

Rijd je op een winterdag door uitgestrekte akkerbouwgebieden, dan kun je hem tegenkomen: de ruigpootbuizerd. Net een slagje groter dan de buizerd, met langere vleugels en meer arendachtig met zijn bevederde poten. Een wintergast..


Lees verder 16 december 2020   4 jaar oud
Grutto

Als het gaat om de toestand van de grutto in Nederland komen we superlatieven te kort om de zorgwekkende situatie te beschrijven. 'Desastreus' is een groot woord, maar geeft precies aan hoe het broedseizoen van onze nationale..


Lees verder 14 december 2020   4 jaar oud
Henk van Diest - eenmalig gebruik

“Met dit werk kun je elke dag urenlang bezig zijn als je zou willen. Het geeft mij een enorme brok voldoening. Sommige mensen gaan graag naar het strand, maar ik loop de natuur in met mijn verrekijker. Meer ontspanning en plezier..


Lees verder 13 december 2020   4 jaar oud
De buidelmees, één van de soorten die terug is in Rijnstrangen dankzij het rietherstel.

Bijzondere vogelsoorten als karekiet, roerdomp en zwarte stern kunnen niet zonder riet. Maar als je niets doet verandert riet in bos. Dat gebeurde in Rijnstrangen, dertig jaar nadat de rivierdynamiek wegviel. Staatsbosbeheer en..


Lees verder 11 december 2020   4 jaar oud
Tapuit

De tapuit in Nederland heeft enkele succesvolle broedseizoenen achter de rug. Dit is goed nieuws, want de aantallen tapuiten nemen al decennia af en deze trend lijkt nu gestopt. Stabiele zomers, met droogte en warmte gedurende het..


Lees verder 8 december 2020   4 jaar oud

Archief