Natuurberichten
Categorie: Zoogdieren
Pagina 105 van 212 - 2111 Resultaten

Nachtelijk kunstlicht verstoort vleermuizen sterk, behalve als het rood is. Het verlies van leefgebied voor de zeldzamere, lichtschuwe soorten kan daardoor met deze lichtkleur waarschijnlijk verminderd of voorkomen worden...

De edelherten die begin maart in Brabant zijn teruggekeerd, maken veel gebruik van het ecoduct over de snelweg A2 in het edelhertengebied tussen Best en Liempde. Naast de 13 edelherten die door Brabants Landschap en ARK zijn..

Sinds 1 januari 2017 is de nieuwe Wet Natuurbescherming (Wnb) van kracht en zijn de provincies verantwoordelijk voor de bescherming van wezel, hermelijn en bunzing. ..

De laatvlieger, een prachtige, raadselachtige vleermuis kunnen, of konden (?), we overal in Nederland tegenkomen. Hij heeft een zeer luidruchtige sonar, niet te missen dus, zou je zeggen. Toch kennen we van de laatvlieger..

De wilde kat rukt op vanuit het zuiden. Uit onderzoek met gezenderde wilde katten en cameravallen is nu duidelijk dat de wilde kat zich definitief thuisvoelt in het Vijlenerbos bij Vaals. Hij plant zich voort en verspreidt zich..

Het is 24 jaar geleden dat de mopsvleermuis voor het laatst werd vastgesteld in Nederland. De laatste melding betrof een overwinterend exemplaar nabij Sluis in 1993. De soort werd op de meest recente Nederlandse Rode Lijst dan ook..

Onder de noemer #vergeetnatuurniet hebben twaalf grote groene organisaties 2 mei jl een hartenkreet gestuurd aan Formateur Schippers. Aanleiding is de zorg dat, ondanks aandacht van de onderhandelende partijen voor duurzaamheid,..

In steeds meer natuurgebieden kom je ze tegen, primitieve Zuid-Europese runderrassen of dieren uit fokprogramma’s die beogen een oeros gelijkend dier te verkrijgen. Veelal zijn dit zwarte runderen met een mooie gladde vacht...
In Nederland komt van nature maar één eekhoornsoort voor: de rode eekhoorn, ook wel gewone of Euraziatische rode eekhoorn genoemd. De laatste jaren worden er geregeld andere eekhoornsoorten in ons land gespot. Hierbij een paar..
Er zwemmen in de Europese Atlantische wateren zo’n anderhalf miljoen walvisachtigen: walvissen, bruinvissen en dolfijnen. Dat blijkt uit SCANS III, het derde grote internationale onderzoek naar het voorkomen en de verspreiding van..