Natuurberichten

Categorie: Opinie

Pagina 1 van 29 - 289 Resultaten

Hoe goed ken jij de Nederlandse leefomgeving? Het team van Atlas Leefomgeving ontwikkelde samen met Sogelink Nederland het Atlas-spel. Via dit spel kunnen mensen op een leuke en interactieve manier kennismaken met de Atlas-kaarten..


Lees verder 15 mei 2025   5 uur oud
Asplenium ceterach 4, Schubvaren

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de schubvaren, de zeldzame plant die opdook in een stukje stad waar onkruid mocht woekeren. Na Zuid-Limburg, is..


Lees verder 8 mei 2025   1 week oud
Vespertilio murinus 1, Tweekleurige vleermuis

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Dit keer: de tweekleurige vleermuis, het vliegende nachtdier dat, net als andere vleermuissoorten, in de problemen komt..


Lees verder 24 april 2025   3 wkn oud
Vloedschedemos

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: vloedschedemos, een zeldzame mossoort die het in de strijd over aandacht voor natuurbescherming nog even moet..


Lees verder 10 april 2025   1 maand oud
Campus bloemen, zweefvlieg, Atlasgebouw

Op 29 maart stuurde Staatssecretaris Rummenie, die verantwoordelijk is voor bescherming en herstel van natuur, een brief over natuurbeleid naar de Tweede Kamer. Daarin staan voorstellen die de effectiviteit van het natuurbeleid..


Lees verder 1 april 2025   1 maand oud
Teucrium montanum 1, Berggamander

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de berggamander, de plant die een eeuw lang dapper standhield op de Bemelerberg, maar nu alleen nog in kassen en op..


Lees verder 27 maart 2025   1 maand oud
Bombina variegata 3, Geelbuikvuurpad, Saxifraga

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de geelbuikvuurpad, een amfibie die op het randje van uitsterven balanceerde, maar voor wie de klimaatcrisis..


Lees verder 13 maart 2025   2 mnd oud
Lampetra fluviatilis, Rivierprik

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de rivierprik, een wonderlijk waterwezen dat geen vis is, maar toch beschermd wordt door de Visserijwet. Zo kan de..


Lees verder 27 februari 2025   2 mnd oud
geklepelde oever - primair

Van de drie bekende maaimethoden brengt het gebruik van de klepelmaaier de meeste schade toe aan biodiversiteit. Dat blijkt uit een nieuwe literatuurstudie die De Vlinderstichting uitvoerde voor de Unie van Waterschappen. In de..


Lees verder 24 februari 2025   2 mnd oud
Valkruidvlinder

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de valkruidvlinder, een nachtvlinder die belangrijk is als bestuiver en vogelvoer, maar die nu nog maar op één plek..


Lees verder 13 februari 2025   3 mnd oud

Archief