Natuurberichten
Categorie: Overig
Pagina 15 van 127 - 1268 Resultaten
De Chinese moerasslak komt steeds meer voor in Nederland. De toenemende verspreiding heeft de exoot aan ons mensen te danken. De Chinese moerasslak vormt een risico voor de natuur en hem verwijderen is bijna onmogelijk. Hoe remmen..

Kerstvakantietip: wandel door het historische landschap van Zeeland via de Virtual Reality route ’Wemeldinge 1150 AD.’ De VR-route is te bekijken op je mobiel tijdens een wandeling bij Wemeldinge of binnen vanachter je computer...

Bijna 1500 mensen vulden een enquête in over de behoefte aan natuurbeleidsinformatie. 70 % wil actief via Nature Today geinformeerd worden over natuurbeleid. 76 % zou willen zien wat er op de politieke agenda staat en meer dan de..

Hoe zorgen we voor meer biodiversiteit op het boerenland? Daarvoor is het nodig dat boeren gemotiveerd zijn om eraan te werken. Maar ook moeten er mensen zijn die met hun waarnemingen en tellingen de ontwikkelingen kunnen volgen...
Liefde voor de natuur begint bij goed kijken. En daarom lanceren SoortenNL, Docmakers en Impact Makers de campagne #iedereenwordtgroenkijker en gaan we op tournee met de documentaire Groenkijkers...

Wat op het eerste gezicht geslaagd leek, een uiterst zorgvuldig uitgevoerde verwijderingsoperatie van een populatie marmerkreeften uit een tuinvijver in Grou, Friesland, lijkt net te laat gekomen te zijn. De patiënt is vooralsnog..

Plastic zwerfafval is over de hele wereld een probleem, en de rivieren in Nederland zijn daar geen uitzondering op. Iedereen die wel eens langs een rivieroever heeft gelopen, weet dat je er plastic flesjes, doppen en..

Het Leidse initiatief De Grachtwacht, dat al sinds 2018 de grachten schoonmaakt, heeft gisteren de NWO Communication Initiative Award ontvangen. Oprichters Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet, verbonden aan Naturalis en..

Op 8 december organiseren SoortenNL en De Kift een gesprek met de streek in Zeeland. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat kan angst inboezemen, maar ook hoop geven. Om de crisis op het gebied van klimaat en biodiversiteit..

LUCA, de 'last universal common ancestor', ofwel de universele voorouder van al het leven op aarde, leefde 4,32 tot hooguit 4,52 miljard jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek van NIOZ-biologen Tara Mahendrarajah en Anja..