Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 44 van 127 - 1268 Resultaten

Na de eerste succesvolle serie van de podcast Groene Oren (genomineerd voor Gouden Radioring 2020) start vandaag de tweede reeks. Onder andere Paulien Cornelisse, Gijs Naber en Marcel Musters kruipen in de huid van een plant of..


Lees verder 20 mei 2021   3 jaar oud
Moeierboom

In de discussie over klimaatverandering groeit de aandacht voor de belangrijke natuurwaarde van bomen en bos. Maar bomen hebben ook een maatschappelijke functie. Ze geven vorm aan de omgeving waarin wij wonen. Sommige exemplaren..


Lees verder 11 mei 2021   4 jaar oud

Jouw glimlach en die van een haai hebben minder met elkaar te maken dan gedacht. Allerlei aspecten van kaken zijn los van elkaar ontstaan, en dat meerder keren, in de vroege evolutie van gewervelden met een kaak...


Lees verder 8 mei 2021   4 jaar oud

Mensen speelden vaak een belangrijke rol in het uitsterven van soorten op eilanden. Dat gebeurde door overbejaging, landbouw of door meegebrachte invasieve soorten en ziektes. Tenminste, zo ging het de afgelopen 2.500 jaar...


Lees verder 5 mei 2021   4 jaar oud

Het Platform Kleine Landschapselementen heeft met steun van provincie Utrecht 'De Landschapswijzer' uitgegeven. Dit handboek biedt onder meer een overzicht van de bomen en struiken die in de provincie voorkomen. Het komt van pas..


Lees verder 20 april 2021   4 jaar oud

Je fietst door de provincie Utrecht. Onderweg denk je: hier kan het best wat groener of minder druk. Straks kun jij dat in een app direct melden. De provincie Utrecht, het RIVM en studenten van Hogeschool Utrecht ontwikkelden de..


Lees verder 15 april 2021   4 jaar oud
Plasticvervuiling op Bonaire

Plasticvervuiling is een wereldwijd probleem en er wordt mondiaal gewerkt aan het verbieden van wegwerpproducten zoals plastic tasjes, rietjes en styrofoam maaltijdverpakkingen. Ook de overheid op Bonaire is voorstander van..


Lees verder 11 april 2021   4 jaar oud

Voedselbossen zijn één van de meest veelbelovende vormen van duurzame landbouw. Op een voormalige akker bij Almere zijn bodemecologen Isabelle van der Zanden en Ciska Veen van het NIOO begonnen met een nieuw wetenschappelijk..


Lees verder 10 april 2021   4 jaar oud

In Nederland kennen we slechts twee inheemse landplatwormen. Het aantal gesignaleerde exotische soorten is echter veel groter! De kennis over deze exoten is helaas zeer gering. Om daar verandering in te brengen, zijn een zoekkaart..


Lees verder 30 maart 2021   4 jaar oud
Latex handschoen waarin baars gevangen was geraakt in Leidse grachten

Corona-afval doodt dieren over de hele wereld. De mondmaskers en handschoentjes die ons moeten beschermen, zijn juist gevaarlijk voor de dieren om ons heen. Leidse biologen willen weten hoe groot het probleem precies is. De..


Lees verder 27 maart 2021   4 jaar oud

Archief