Natuurberichten

Categorie: Overig

Pagina 93 van 127 - 1268 Resultaten

Tekenbeet van vrouwtjesteek

Nederland is het eerste land ter wereld waar de ziektelast van de ziekte van Lyme is bepaald. De ziekte van Lyme leidt ieder jaar tot 1750 verloren gezonde levensjaren. Bijna 90 procent van de ziektelast wordt veroorzaakt door..


Lees verder 25 juni 2015   9 jaar oud
Schotse Hooglanders in natuurgebied Kuipersveer aan de Oude Maas

Sinds 1999 verzorgt FREE Nature in opdracht van de SuikerUnie het beheer van het natuurgebied Kuipersveer, een pareltje van 7 hectare aan de Oude Maas in de Hoekse Waard. Nu de suikerfabriek gesloten is, hangt het beheer van dit..


Lees verder 22 juni 2015   9 jaar oud
Microscopische opname van microplastics in tandpasta
Foto: Dantor. CC BY-SA 3.0-licentie

Milieukundige Bart Koelmans van Wageningen University onderzoekt de komende jaren of Nederlandse rivieren, beken en meren vervuild zijn met minuscule plasticdeeltjes. In laboratoriumproeven bleken deze zogenaamde nanoplastics een..


Lees verder 26 mei 2015   9 jaar oud
Begrazing in kustduinen

Met iets meer dan de helft van de vogels in Europa gaat het goed. De rest wordt bedreigd of gaat achteruit. Voor andere soorten die door de Habitatrichtlijn beschermd worden, ziet het er minder gunstig uit. Slechts met een kwart..


Lees verder 20 mei 2015   9 jaar oud

Stadslandbouw is populair, maar ermee beginnen is nog best lastig. Dat merken ook bewoners die een buurtmoestuin willen oprichten. Voor iedereen met plannen hiervoor ontwikkelden studenten van Wageningen UR een praktische..


Lees verder 20 april 2015   10 jaar oud
das

Vernielde dassenburchten, geschoten buizerds, vergiftigde vossen, omgezaagde nestbomen, stroperijen van vissen en zangvogels. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van misdrijven tegen in het wild levende dieren. Het Meldpunt..


Lees verder 17 april 2015   10 jaar oud

De Academies van Wetenschappen in de lidstaten van de EU concluderen in een gezamenlijk rapport aan de Europese Commissie dat er snel toenemend wetenschappelijk bewijs is dat neonicotinoïden belangrijke negatieve effecten hebben..


Lees verder 9 april 2015   10 jaar oud
IJskern die uit boorcilinder wordt gehaald
Foto: Lonnie Thompson, PD-USGOV-DOC-NOAA

Een kip-ei probleem: Is het warmere klimaat tussen twee ijstijden aangejaagd door extra broeikasgassen of komt de stijging van het broeikasgasgehalte juist voor rekening van een opwarmend klimaat? Een internationaal onderzoeksteam..


Lees verder 30 maart 2015   10 jaar oud
Luchtfoto laagveenmoeras Weerribben
Foto: Debot, GFD-Licentie

Het Europees Diploma voor Natuurbeheer is wederom toegekend aan Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten voor het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het diploma wordt toegekend door de Raad van Europa en is een erkenning voor de..


Lees verder 24 maart 2015   10 jaar oud
Amazone-ontbossing in MatoGrosso

Mondiaal beeldbepalende ecosystemen zoals het Groot Barrière Rif en het Amazonewoud lopen het risico op instorting door klimaatverandering. Dat risico kan echter fors worden verkleind door lokale maatregelen zoals het inperken van..


Lees verder 21 maart 2015   10 jaar oud

Archief