Natuurberichten

Dossier: Droogte

Pagina 21 van 38 - 379 Resultaten

wijst, beek, ijzerhoudend water - eenmalig gebruik

“Alles is andersom. De boeren wisten dat vroeger en handelden ernaar. Nu proberen we het te herstellen waar het kan,” zegt Thea Huijsmans, ecohydrologe van de provincie Noord-Brabant, over de wijstgronden. De wijstgronden zijn een..


Lees verder 8 juni 2020   4 jaar oud

Het jaar 2020 is nog niet eens halverwege, en nu al is er een record gebroken. In de Braziliaanse Amazone werd dit jaar een natuurgebied van 120.000 hectare ontbost: een gebied groter dan de Veluwe! Dit is een toename van ruim 55..


Lees verder 26 mei 2020   4 jaar oud
Bloeiend gras aan een slootkant Woudenberg

Deze week begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Ruim twee miljoen Nederlanders met een graspollenallergie zullen ernstige hooikoortsklachten ondervinden. Door de droogte is een vroege piek mogelijk voorkomen. De droogte..


Lees verder 26 mei 2020   4 jaar oud
Brand in de Deurnsche Peel april 2020

“De brand is geblust, maar het brandt nog steeds”, zegt Tom Paternotte, gebieds-ecoloog van de Groote Peel, Deurnese en Mariapeel bij de provincie Noord-Brabant. Lieke Verhoeven is in de Peelvenen sinds dit jaar namens..


Lees verder 18 mei 2020   4 jaar oud
Droog gevallen ven

Hoewel de maand februari erg nat was, is het nu op veel plekken al weer kurkdroog. Waterschappen, drinkwaterbedrijven en boeren maken zich zorgen, maar zeker ook voor de natuur is verdroging al jarenlang een van de grote..


Lees verder 11 mei 2020   4 jaar oud

Afgelopen week vielen na lange tijd de eerste druppels weer. Een verademing voor de naar water snakkende natuur. De aanhoudende droogte van de afgelopen tijd kwam, helaas, nog het duidelijkst in beeld door diverse natuurbranden...


Lees verder 6 mei 2020   4 jaar oud

De bosbranden in Australië vernietigden veel natuur, kostten mensen het leven en bedreigden veel dieren. Maar ze veroorzaakten ook verborgen schade: onderzoekers en economen van WWF-Australië maakten een schatting van de kosten..


Lees verder 10 april 2020   5 jaar oud
Zuidelijke glazenmaker vliegend - primair

Twee droge zomers op een rij was voor libellen geen gemakkelijke situatie. Zowel in 2018 als 2019 profiteerden de libellen van het warme voorjaarsweer. Toen de warmte bleef aanhouden en veel wateren verdroogden, kelderde het..


Lees verder 9 april 2020   5 jaar oud
spade in de grond - eenmalig gebruik

Een rijke bodem vol leven werkt als een spons. Hoe beter de structuur is en hoe meer organische stof de bodem bevat, hoe meer water hij vasthoudt. Er zijn verschillende manieren om de bodem gezond te houden. Het uitvoeringsplan..


Lees verder 6 april 2020   5 jaar oud
Grote Meer , Brabantse wal

Om de waterkwaliteit in De Groote Meer van de Brabantse Wal te behouden, wordt binnenkort een filter van ijzerzand aangelegd. Deze innovatieve oplossing houdt de waterkwaliteit in één van Nederlands grootste vennen op peil. Water..


Lees verder 30 maart 2020   5 jaar oud

Archief