Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 71 van 103 - 1028 Resultaten

Tepelgallen aan de onderkant van de Platte tonderzwam

Soms worden paddenstoelen mee naar huis genomen voor microscopisch onderzoek. Bij het doorsnijden van een oude paddenstoel kan het gebeuren dat er vele maden van insecten over de werktafel rollen. De maden proberen al schuifelend..


Lees verder 1 februari 2017   8 jaar oud
Koolmees

Dat de huismus de meest getelde vogel werd van de 14e Nationale Tuinvogeltelling was geen verrassing. Wel de duidelijke dip van de mezen. Werden er vorig jaar nog gemiddeld 3,4 koolmezen per tuin geteld, dit jaar is dat gezakt..


Lees verder 31 januari 2017   8 jaar oud
Basisschoolkinderen CNS Basisschool De Vlinderboom in Ede tellen vogels in kader tuinvogeltelling

Dinsdag gingen alle 140 kinderen van Basisschool De Vlinderboom in Ede onder begeleiding van bioloog Arnold van Vliet van Wageningen University de vogels in de schoolomgeving tellen in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling...


Lees verder 27 januari 2017   8 jaar oud
Koolmees

Komend weekend, zaterdag 28 en zondag 29 januari, is het weer zo ver: we gaan tuinvogels tellen met de 14de Nationale Tuinvogeltelling. Grote vraag dit jaar is hoeveel kool- en pimpelmezen er geteld zullen worden. Bij..


Lees verder 24 januari 2017   8 jaar oud
Rhododendron ponticum ssp baeticum

De Pontische rododendron is een prachtige struik die haar oorsprong kent in zuidwestelijk en zuidoostelijk Europa. Vanwege de bloemen en dekking voor wild werd de plant in de 18e eeuw massaal aangeplant op landgoederen in..


Lees verder 23 januari 2017   8 jaar oud
Marionfyfea adventor. Deze platworm is in 2016 beschreven op basis van dieren uit Nederland.

Exotische landplatwormen worden met potplanten naar Europa vervoerd en kunnen zich soms buiten handhaven. Deze vraatzuchtige wormen worden tot 50 cm lang en zijn moeilijk te bestrijden. Omdat ze regenwormen eten vormen ze een..


Lees verder 15 januari 2017   8 jaar oud
Paarse Dovenetel

FLORON en Tuintelling.nl vroegen plantenliefhebbers om tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari een uur te gaan wandelen of in de tuin te kijken naar bloeiende planten. Het was een uitdaging, maar ondanks het koude weer werden..


Lees verder 13 januari 2017   8 jaar oud

2016 is een slecht paddenstoelenjaar geworden. Het voorjaar en de eerste helft van de zomer waren al niet denderend maar de nazomer en een groot deel van de herfst zijn ronduit slecht. In oktober, normaal gesproken de herfstmaand..


Lees verder 7 december 2016   8 jaar oud
Agaatvlinder rups

Vorige week zat er nog een op de klimop te drinken, maar ook zitten ze nu als rups ergens in de tuin. De rups overwintert en is op milde winterdagen actief en op allerlei plekken en op allerlei verschillende planten aan te..


Lees verder 5 december 2016   8 jaar oud
Vier wandelende mensen in het Mallebos bij Spijkenisse

In woonomgevingen met meer natuurlijke elementen zoals groen of water hebben bewoners minder vaak last van angststoornissen dan in woonomgevingen die weinig natuurlijke elementen bevatten. Ook ervaren zij een betere algehele..


Lees verder 30 november 2016   8 jaar oud

Archief