Natuurberichten
Dossier: Vissen
Pagina 23 van 65 - 643 Resultaten

Provincie Gelderland ontwikkelt allerlei programma’s om biodiversiteit te herstellen en versterken. Natuurlijk willen we dan ook weten of het de goede kant op gaat. Het CBS rekent dat voor ons uit. Met veel soorten gaat het beter,..
Paardenmosselen, haaieneieren, kreeften, krabben en koralen zagen zeebiologen afgelopen september tijdens een duikexpeditie op de Doggersbank. Zelfs een octopus liet zich filmen. Het grootste deel van de Doggersbank is door..

Je weet vast wel dat plasticvervuiling een bedreiging vormt voor de oceaan en het mariene leven. Maar weet je ook dat het uiteindelijk ook voor jouzelf een grote bedreiging is? Lees er hier meer over en kijk wat jij kunt doen om..

Niet alleen natuur op land is gevoelig voor een verhoogde aanvoer van stikstof; ook waternatuur en de daarin levende soorten hebben hier last van. Zo zijn er mogelijke (indirecte) effecten op de zeldzame en beschermde grote..

De Grevelingen is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse delta en kent een turbulente geschiedenis. In het meer leven talloze vissoorten: van botervissen tot zeepaardjes. Al deze vissoorten werden recentelijk in kaart..

ARK Natuurontwikkeling heeft oesterlarfjes weten te vangen in de Haven van Rotterdam. In juli dit jaar plaatste ARK lege oesterschelpen in de haven, in de hoop dat de daar aanwezige larfjes zich eraan zouden hechten. Met succes:..

Op 15 september aanstaande start kennisorganisatie RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) met de eerste van drie opeenvolgende cursusavonden, met – hoe kan het ook anders - reptielen, amfibieën en vissen in de..

Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de voortplanting en levenscyclus van tijgerhaaien en andere haaiensoorten rond de Sababank, een zeegebied vlakbij de Nederlands Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius. Meerdere..

De zonnebaars is een agressieve predator met een grote impact op de biodiversiteit. In vennen en poelen met zonnebaars verdwijnen amfibieën en insecten in rap tempo. Ondanks de huidige natte periode kende Nederland vanaf 2018 een..

Langs de grote rivieren worden structureel mechanisch beschadigde alen (palingen) gevonden, maar de doodsoorzaak blijft onzeker. Deze knakalen spoelen wijdverbreid en gedurende het hele jaar aan. Het mysterie van de knakaal duurt..