Natuurberichten

Dossier: Vissen

Pagina 32 van 65 - 643 Resultaten

Door nieuwe DNA-technieken wordt het steeds eenvoudiger om de biodiversiteit van de bodem van de Noordzee te meten. Alleen verzamelen internationale onderzoekers deze gegevens op verschillende manieren, waardoor ze niet te..


Lees verder 15 mei 2020   5 jaar oud
Droog gevallen ven

Hoewel de maand februari erg nat was, is het nu op veel plekken al weer kurkdroog. Waterschappen, drinkwaterbedrijven en boeren maken zich zorgen, maar zeker ook voor de natuur is verdroging al jarenlang een van de grote..


Lees verder 11 mei 2020   5 jaar oud
School rifvissen

WWF is blij met de nieuwe ambitie voor de natuur van Caribisch Nederland, die het kabinet afgelopen week presenteerde. Met een extra impuls van ruim 7 miljoen euro wil het kabinet de bijzondere onderwaternatuur van Bonaire, Sint..


Lees verder 10 mei 2020   5 jaar oud

Tijdens de Naturalis expedities naar Bonaire en Curaçao hebben onderzoekers met behulp van lokale duikers een interessante ontdekking gedaan. Ze vonden hier een ingewikkelde relatie tussen verschillende vissoorten en een groep..


Lees verder 8 mei 2020   5 jaar oud
Bemonstering van de visgemeenschap met een zegen van 75 meter

Uiterwaarden zijn onmisbaar voor jonge riviervis. Daarom is er veel geïnvesteerd in het verbeteren van de ecologische kwaliteit van deze zogenaamde vloedvlakten. Die maatregelen hebben zeker effect gehad, maar toch herstellen..


Lees verder 3 mei 2020   5 jaar oud
Pimpelmees

Je zou denken dat in Nederland vrijwel alle soorten flora en fauna wel in kaart zijn gebracht. We zijn tenslotte een klein landje met veel vrijwilligers die biodiversiteit monitoren. Niets is echter minder waar. Tot nu toe zijn..


Lees verder 2 mei 2020   5 jaar oud
Stroomkabel

Er liggen steeds meer stroomkabels in zee die zorgen dat de opgewekte stroom van windparken aan land komt. Het is onbekend of de elektromagnetische velden rond al die kabels invloed hebben op dieren, zoals op haaien en roggen. Een..


Lees verder 25 april 2020   5 jaar oud
Knakaal

Jaarlijks worden tientallen tot honderden dode palingen aangetroffen op de strandjes en kribvakken langs onze rivieren. Ze hebben wonden die eruit zien alsof de vissen ‘geknakt’ zijn en worden daarom ook wel ‘knakalen’ genoemd. Op..


Lees verder 16 april 2020   5 jaar oud
Zee-engel

De onderzoekers die zich bezighouden met de zee-engelen in de wateren rondom de Canarische Eilanden kunnen op dit moment, vanwege het Corona-virus geen veldwerk doen. Daarom zitten ze nu vooral achter hun bureau. Een klein..


Lees verder 5 april 2020   5 jaar oud

De Oosterschelde is een Natura2000-gebied met een schitterende flora en fauna. Niet voor niets maken sportduikers hier naar schatting meer dan 500.000 duiken per jaar. De kwaliteit van dit gebied (Europees Habitattype H1160) ..


Lees verder 5 april 2020   5 jaar oud

Archief