Natuurberichten

Dossier: Vissen

Pagina 8 van 64 - 640 Resultaten

PhD-student Melanie Meijer zu Schlochtern onderzoekt hoe grote trekvissen zoals Atlantische zalm de Haringvlietsluizen kunnen passeren. (eenmalig exclusief WMR)

De herintroductie van de Atlantische zalm in de Rijn leek eerst succesvol, maar de populatie is de laatste tien jaar volledig ingestort. Aan de hand van zenderdata hebben onderzoekers aangetoond dat de grootste verliezen, tot 94%,..


Lees verder 24 april 2024   1 jaar oud
Rivierprik

Half maart stonden medewerkers en vrijwilligers van RAVON wederom in de Oude Grift om rivierprikken over te plaatsen. De prikken zijn onderweg om stroomopwaarts te gaan paaien, maar worden gehinderd door waterwerken die in..


Lees verder 17 april 2024   1 jaar oud

Vissen en ongewervelde dieren hebben veel meer last van de gevolgen van warmer en zuurder zeewater dan tot nu toe bekend was. Dat is de conclusie van een onderzoek mede onder leiding van Katharina Alter, marien bioloog bij het..


Lees verder 11 april 2024   1 jaar oud
Basiscursus Planten en Dieren Herkennen

Speciaal voor natuurliefhebbers die meer willen leren over planten, dieren, bomen, paddenstoelen, vlinders, insecten en andere mooie natuur die Nederland rijk is, organiseert SoortenNL de cursus Planten en Dieren Herkennen. Van 9..


Lees verder 30 maart 2024   1 jaar oud
Koraalverbleking

WWF-Australië is zeer bezorgd over de nieuwe massale koraalverbleking op het Groot Barrièrerif. Het is al de vijfde keer dat dit gebeurt sinds 2016. De huidige hittegolf onder water is het hevigst in het zuidelijke deel van het..


Lees verder 15 maart 2024   1 jaar oud
Zeeschildpad Bonaire

Op en rond Bonaire haalt men opgelucht adem. De olieramp die vorige week de kust van Bonaire bereikte, heeft minimale schade veroorzaakt. Dat is mede te danken aan de snelle reactie en opruimactie van de lokale overheid van..


Lees verder 8 maart 2024   1 jaar oud
Olie op de stranden van Bonaire

Het Wereld Natuur Fonds maakt zich grote zorgen over de olie die aanspoelt aan de oostkust van Bonaire. Het is een beschermd natuurgebied. De olie is een grote bedreiging voor de koraalriffen, het zeegras, de mangroven en dus ook..


Lees verder 29 februari 2024   1 jaar oud
Spuisluisje bij Zwarte Haan

Met name in het voorjaar stroomt er steeds minder zoet water uit Nederlandse en Duitse rivieren naar de Waddenzee. Daardoor verandert het leven van algen, vissen en vogels op het wad...


Lees verder 19 februari 2024   1 jaar oud
Installatie drijvend kweeksysteem

Wat ooit begon als experiment in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, groeide uit tot RoffaReefs op Bonaire. Een organisatie die zich inzet om het koraal te redden door middel van het kweken van vis. Als partner van het eerste uur,..


Lees verder 9 februari 2024   1 jaar oud
Glasaal

Op 7 februari is de eerste glasaal van het seizoen gevangen. Deze 'babypaling' zwom via de vispassage van Gemaal Halfweg richting de boezem van Rijnland en kwam zo in de monitoringsfuik terecht. Ook in 2020, 2022 en 2023 waren de..


Lees verder 8 februari 2024   1 jaar oud

Archief