Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 244 van 368 - 3678 Resultaten

Wat betekent het Klimaatakkoord voor onze veiligheid, gezondheid en natuur? Het RIVM voerde een eerste verkenning uit. De overgang naar elektrisch vervoer zorgt voor minder luchtvervuiling en geluidsoverlast. Daarnaast kunnen de..


Lees verder 25 juli 2019   5 jaar oud
Tuinslakken

Hoogleraar Menno Schilthuizen, auteur van 'Darwin in de stad', en onderzoeker Niels Kerstes van Naturalis onderzochten samen met Vincent Kalkman en Thijmen Breeschoten hoe de stedelijke temperatuur de evolutie van slakkenhuisjes..


Lees verder 25 juli 2019   5 jaar oud

2018 was een kurkdroog jaar en ook in 2019 is het droog. Dat dit effect heeft op de natuur is onmiskenbaar. De vegetatie verdort, bos en heide worden vatbaar voor brand; beken, vennen en poelen vallen droog en watergebonden..


Lees verder 24 juli 2019   5 jaar oud
gewone bronlibel - primair

Het vermoeden bestaat dat de bronlibel door de extreem droge zomer van 2018 is verdwenen uit de Esperloop in Noord-Brabant. Dit geeft aan hoe kwetsbaar het leefgebied van deze zeldzame libel is. De provincie heeft subsidie..


Lees verder 23 juli 2019   5 jaar oud
kleurkeur - primair

De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur hebben in 2019 Kleurkeur ontwikkeld. Kleurkeur staat voor goed maaibeheer van bermen en andere groenstroken. Dankzij Kleurkeur kunnen opdrachtgevers en aannemers zich voorbereiden op een..


Lees verder 22 juli 2019   5 jaar oud
Bijenwolf man

Over insectenhotels gesproken: 85 mannen van de bijenwolf, een graafwesp, hebben voor zeker een maand een stierenkuil geboekt in de natuurlijk begraasde uiterwaarden van de Ooijpolder bij Nijmegen. De kuilen die de stieren maken..


Lees verder 21 juli 2019   5 jaar oud
Tagged tiger shark during the DCNA's Save Our Sharks expedition in 2016

Van 15 tot en met 25 juli is er een internationale haaienexpeditie naar de Saba Bank. Het doel is inzicht te krijgen in de rol van de Saba Bank in de levenscyclus van verschillende haaiensoorten, om deze beter te kunnen..


Lees verder 19 juli 2019   5 jaar oud
Kleine parelmoervlinder

Maar liefst 1232 planten- en diersoorten zijn in één juniweekend gezien in de Maashorst. Van roodpootvalk en zomertortel tot kleine parelmoervlinder, prachtlynxspin en wegdistel. 127 natuurliefhebbers brachten in het weekend van..


Lees verder 17 juli 2019   5 jaar oud
Grote modderkruiper

De provincie Utrecht opent twee subsidieregelingen om bedreigde planten en dieren te beschermen en te behouden. Vanuit de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap (SKNL) is er 8,6 ton te verdelen en vanuit de..


Lees verder 17 juli 2019   5 jaar oud
Witte waterlelie

De zomervakanties gaan weer van start en tijdens de warme dagen zoeken we massaal verkoeling in en op het water. De waterkwaliteit is in veel natuurwater verbeterd en er is weer volop leven te vinden. Ga deze zomer dus eens..


Lees verder 16 juli 2019   5 jaar oud

Archief