Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 281 van 368 - 3671 Resultaten

Natuur in Gelderland

Sinds 2011 zijn de provincies verantwoordelijk voor de natuur. Zij hebben met het Rijk afgesproken dat het Nationaal Natuurnetwerk in 2027 klaar is. Voor de provincie Gelderland betekent dat dat nog 4.273 hectare nieuwe natuur aan..


Lees verder 1 december 2017   7 jaar oud
De landbouw is onlosmakelijk met de natuur verbonden en kan onderdeel van de oplossing zijn

Eergisteren publiceerde de Europese Commissie ’The Future of Food and Farming’. Hiermee gaat de discussie over de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) echt van start. Een noodzakelijke herziening, omdat het..


Lees verder 1 december 2017   7 jaar oud

Klimaatdiscussies op sociale media hebben veel invloed. Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) bewijst vandaag in BioScience dat klimaatblogs over iconische ijsberen..


Lees verder 30 november 2017   7 jaar oud
achteruitgang vlinders primair

Het artikel over 75 procent achteruitgang van insecten in Duitsland veroorzaakte veel discussie deze herfst. Het leidde zelfs tot een hoorzitting in de Tweede Kamer op 29 november, waarin deskundigen de parlementariërs..


Lees verder 30 november 2017   7 jaar oud
Sterna hirundo. Visdief, pullus, jong

Staatsbosbeheer heeft het leefgebied van allerlei dieren langs het Haringvliet verbeterd. Als de Haringvlietsluizen in 2018 op een kier gaan, komt hier weer een geleidelijke overgang tussen zoet rivierwater en zout zeewater...


Lees verder 29 november 2017   7 jaar oud

Nederland is een paddenstoelensoort rijker: de Zuidelijke lantaarnzwam uit het Middellandse Zeegebied. Deze herfst werd hij voor het eerst aangetroffen op een olijfboom in een tuin. De boom was mogelijk al met de zwam besmet toen..


Lees verder 29 november 2017   7 jaar oud
Soil crust

Zoveel landen, zoveel bodems... Hoe weet je wat wat is, en hoe je die bodem ‘gezond’ houdt? Wereldwijd onderzoek, onder leiding van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), laat zien dat vooral zeldzame bodembacteriën..


Lees verder 28 november 2017   7 jaar oud
Bostulpen langs het Kanaal door Walcheren, de rijkste Zeeuwse groeiplaats

Een enthousiast groepje floristen spande zich de afgelopen jaren in om het vóórkomen van de Bostulp in Zeeland in beeld te brengen. Deze stinsenplant blijkt hier talrijker dan gedacht en de verspreiding blijkt bovendien goed in..


Lees verder 28 november 2017   7 jaar oud

Sinds kort is de website LevendeRivieren.nl online. Op deze website presenteren zes organisaties die actief zijn in het rivierengebied de visie Ruimte voor Levende Rivieren...


Lees verder 26 november 2017   7 jaar oud
Bloemrijke berm in Hoogeveen

Ecologisch bermbeheer staat volop in de belangstelling van burgers en overheden. Dat bleek uit het op 17 november gehouden symposium 'Drents bermbeheer', georganiseerd door De Vlinderstichting, FLORON en de provincie Drenthe. Het..


Lees verder 23 november 2017   7 jaar oud

Archief