Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 307 van 367 - 3669 Resultaten

Phylloscopus collybita. Tjiftjaf

Hoe kom je te weten of klimaatverandering echt effect heeft op de aantallen van een diersoort? Als het gedrag, uiterlijk of gewicht van dieren erdoor verandert, wil dat nog niet zeggen dat de soort toe- of afneemt...


Lees verder 4 juni 2016   8 jaar oud

Maar liefst 10% van de Europese kustduinen en 90% van de Europese binnenlandse stuifzanden ligt in Nederland. Deze natuurgebieden staan onder druk, maar mede dankzij enkele Europese LIFE-projecten wordt er gewerkt aan behoud van..


Lees verder 3 juni 2016   8 jaar oud
Eikenprocessierups in vierde larvale stadium

Eikenprocessierupsen in het zuiden en midden van Nederland beginnen brandharen te krijgen waardoor er bij contact risico op overlast is. Het zijn vooral de bomen die het eerst in het blad stonden waarop nu de rupsen met brandharen..


Lees verder 25 mei 2016   8 jaar oud
Geconcentreerde blik gericht op een geringd pimpelmeesje

In deze Nationale Vogelweek worden honderden excursies georganiseerd. Een van de meest speciale is het meekijken bij het vogels ringen op de Wylerberg op zondagochtend 22 mei. Onderzoekers Frank Majoor en Ruud Foppen van Sovon..


Lees verder 20 mei 2016   8 jaar oud
Veldmuis

Onderzoek van Werkgroep Grauwe Kiekendief toonde aan dat een strook luzerne, gelegen tussen een faunarand en graan, Veldmuizen tegenhoudt die anders vanuit de faunarand schade toe zouden kunnen brengen aan het gewas. Deze..


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

Een nieuw veldseizoen, een nieuwe app. De NDFF lanceert de NDFF Invoer App. Met deze app kunt u waarnemingen van planten en dieren direct toevoegen aan de Nationale Databank Flora en fauna (NDFF)...


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud
Pyrus communis. Gewone peer

Meer bloemenweiden kunnen zorgen voor meer diversiteit in wilde bestuivende insecten. En meer diversiteit in bestuivende insecten zorgt voor een betere kwaliteit fruit. En dus voor hogere opbrengsten. Bij de teelt van zowel peren..


Lees verder 16 mei 2016   9 jaar oud
Grensmaas bij Borgharen

Ontelbaar veel vogels trekken in het voorjaar over Nederland. Vaak onzichtbaar, maar sommige plekken werken als een magneet voor overvliegende vogels, zoals de Grensmaas in Limburg. Bijzondere soorten vogels, met als klapstuk een..


Lees verder 15 mei 2016   9 jaar oud
Vuursalamander met bsal (Salamandra salamandra)

De vier dode Vuursalamanders die een wandelaar enkele weken geleden gevonden heeft in een bos bij Dinant blijken besmet met de agressieve schimmelziekte Batrachochytrium salamandrivorans (Bs). Dat blijkt uit lab-onderzoek van..


Lees verder 14 mei 2016   9 jaar oud
wormkruidbij

Werkt het opbrengen van maaisel als Eerste Hulp Bij Ontwikkeling van natuur op voormalige landbouwgronden ook voor ongewervelde fauna? En hoe snel zijn karakteristieke diersoorten in staat om deze plekken bereiken? Antwoord op..


Lees verder 13 mei 2016   9 jaar oud

Archief