Natuurberichten

Dossier: Biodiversiteit

Pagina 337 van 367 - 3666 Resultaten

Warmtebeeld foto van vegetatie

Voor het regelen van hun temperatuur hebben veel dieren een gevarieerde omgeving nodig, waarin ze zich kunnen verplaatsen tussen warme en koele plekken. Beheermaatregelen als begrazing zijn gericht op het creëren van zo’n..


Lees verder 6 december 2013   11 jaar oud
Boomklever

Op de website www.waarnemingen.be werd gisteren de tien miljoenste natuurwaarneming geregistreerd. Het ging om een melding van een boomklever in Zonhoven door Marc Lodewijckx. Met tien miljoen waarnemingen op vijf jaar tijd is de..


Lees verder 3 december 2013   11 jaar oud
Phoebis sennae and Ascia monuste aggregating on a dungheap on St. Eustatius during the dry season, feeding on the moisture and minerals

Vlinders vormen een gevarieerd en interessant onderdeel van de biodiversiteit van de Antillen en zijn mede verantwoordelijk voor de status als wereldwijde ‘hotspot’ voor biodiversiteit. Van de 112 genera die voorkomen op de..


Lees verder 29 november 2013   11 jaar oud
Mannetje Grauwe Klauwier op een meidoorntak.

De Grauwe klauwier viel in de tweede helft van vorige eeuw in een diep gat. De ooit zo wijdverspreide soort verdween als broedvogel in Vlaanderen. Vandaag is er weer hoop: in Limburg is de Grauwe klauwier aan een bescheiden opmars..


Lees verder 26 november 2013   11 jaar oud
Brakelbos

Een Vlaams bos prijkt naast foto’s van andere Europese “wilde wonderen” in een prestigieuze fototentoonstelling die de wereld rondreist. Het gaat om het Hallerbos, een uitgestrekt bosgebied tussen de Zenne en het Zoniënwoud dat in..


Lees verder 25 november 2013   11 jaar oud
boommarter ROLLIN VERLINDE

Begin september konden vrijwilligers met behulp van een cameraval een jonge Boommarter filmen in het natuurgebied Lovenhoek in Vorselaar. Dat is goed nieuws, want het is de eerste keer dat de zeldzame marterachtige er met..


Lees verder 20 november 2013   11 jaar oud
Dieren in de sloot kunnen te lijden hebben van pesticiden die op akkers worden gebruikt

In 1962 publiceerde Rachel Carson het boek Silent Spring, dat de aandacht vestigde op de gevaren van het gebruik van pesticiden en op andere milieuproblemen. Het betekende het begin van de milieubeweging. Vandaag precies een jaar..


Lees verder 17 november 2013   11 jaar oud
Esox lucius. Snoek

Deze ochtend vindt in het Mastbos bij Breda een uniek experiment plaats. Maar liefst 800 snoeken worden door Staatsbosbeheer uitgezet om de grote populatie zonnebaars te bestrijden. Deze invasieve vissoort uit Zuid-Amerika vormt..


Lees verder 15 november 2013   11 jaar oud

Waar dieren leven, sterven dieren. Kadavers van dode dieren worden vanzelf weer door de natuur opgeruimd en zijn een bron van biodiversiteit. Toch blijven lang niet alle dode dieren in de natuur liggen. Met name kadavers van grote..


Lees verder 11 november 2013   11 jaar oud
Exotische zeespin cf Ammothea hilgendorfi, Oosterschelde 2013

De zeespin Ammothea hilgendorfi, oorspronkelijk afkomstig uit de Stille Oceaan, heeft na de Italiaanse of Britse kustwateren nu ook onze kustwateren bereikt. Sportduikers en biologen hebben deze zomer meerdere exemplaren van deze..


Lees verder 10 november 2013   11 jaar oud

Archief