Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 345 van 367 - 3665 Resultaten

Eind februari verhuizen drie TaurOs stieren uit het Kempen~Broek naar Spanje. Daar gaan de runderen samen met konikpaarden en wisenten een berggebied in de Noord-Spaanse provincie Asturië begrazen. Hun plek in het Kempen~Broek..

Tien procent van de wilde zwijnen in Noordwest-Europa heeft DNA van gedomesticeerde varkens. Dat stelt de leerstoelgroep Resource Ecology van Wageningen University, die het DNA van wild zwijn en tam varken vergeleek...
Tijdens het Goed Geld Gala woensdag 13 februari, maakte de Nationale Postcode Loterij bekend dat ze het project ‘Idylle’ van De Vlinderstichting zal steunen. Door Idylle krijgen we een kleurrijker Nederland, waarin vlinders en..

Klapeksters worden vaak geassocieerd met uitgestrekte heideterreinen en veengebieden. Langzaam maar zeker lijkt deze wintergast echter ook het cultuurland weer te gaan gebruiken. Vooral waar het landgebruik een beetje rommelig en..

ARK Natuurontwikkeling laat sinds deze week haar gebied de Loozerheide naast door runderen ook begrazen door Exmoorpony’s. Vanaf 8 februari lopen er in het gebied vier merries en een hengst rond. Samen met Natuurmonumenten..
Grontmij gaat in opdracht van Rijkswaterstaat van 2013 tot en met 2016 onderzoek doen naar bodemdieren in zoute Rijkswateren. De te verzamelen informatie geeft inzicht in de ontwikkeling van deze mariene ecosystemen en wordt..
De Vlinderstichting heeft in 2012 onderzocht welke planten en dieren er aanwezig zijn op het bedrijventerrein van Philips in Drachten. De biodiversiteitsmeting kwam uit op matig, maar door concrete maatregelen zal het terrein..

In de winter, als er door de sneeuw en vorst geen paddenstoelen te vinden zijn, levert kweek van paddenstoelen op mest vaak bijzondere resultaten op...

De diversiteit aan planten en diersoorten in hooilandjes op hoogveen is de laatste decennia sterk afgenomen. De kennis over het ecologisch functioneren van deze bovenveengraslanden bleek ontoereikend voor het hoognodige herstel...

Katten zijn gewiekste jagers. Ze maken in Vlaanderen jaarlijks naar schatting 10 miljoen muizenslachtoffers. Maar door hun jachttrofeeën te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek zijn de gevangen prooien toch niet helemaal voor..