Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 351 van 367 - 3664 Resultaten

In het natuurbericht van 12 juni 2011 maakte Stichting ANEMOON melding van een waarneming van het Zeebesje in het Grevelingenmeer. Dit voorjaar zijn hier door sportduikers veel meer van deze kleine oranjerode zakpijpjes..

In eieren van zangvogels zijn embryonale afwijkingen vastgesteld. Een ernstige dioxine blootstelling lijkt hiervoor verantwoordelijk te zijn. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Stichting Bargerveen aan de tapuit en graspieper...

De eerste Zeekatten van dit jaar zijn vanuit de Noordzee in de Oosterschelde gearriveerd. In het laatste weekend van april troffen sportduikers in de buurt van Zierikzee de eerste exemplaren aan. De afgelopen twee weken is het..

Op 9 en 10 mei vond de historische herintroductie plaats van de Atlantische steur in de Nederlandse rivieren. Alle steuren zijn gezenderd ten behoeve van onderzoek naar hun gebruik van het Rijnsysteem. Twee van de zeventien..

Sprinkhaanzangers in de uiterwaarden waren voorheen bepaald een bijzondere verschijning, of beter gezegd: auditieve ervaring. Want je ziet ze nauwelijks. Ze verbleven liever in ruige terreinen. Maar Jeroen Helmer van ARK..

Mosselen en Japanse oesters zijn belangrijk voor de biodiversiteit in de Waddenzee. Dat was al bekend. Ze vormen een voedselbron voor veel soorten en creëren een leefomgeving voor veel andere soorten. Wetenschappers van de..

Voor veel sportduikers wordt het pas echt lente als er weer inktvissen te zien zijn in de Nederlandse kustwateren. Jaarlijks en als eersten, kondigen in april de Gewone pijlinktvissen aan dat het zeewater langzaam door de..

In de periode van 1967 tot 2004 zijn de concurrentieverhoudingen tussen twee soorten stekelbaarsjes in Limburgse beken omgedraaid. De kanalisatiewerken uit de zeventiger jaren zijn hier waarschijnlijk indirect verantwoordelijk..

De bescherming van zeldzame en bedreigde flora en fauna krijgt nauwelijks aandacht bij aanvragen voor een Omgevingsvergunning. In slechts 0,15 procent van de aanvragen voor zo’n vergunning (60 van de 40.000) is er volgens de..

Midden-Limburg is door zijn vele grindplassen en beekmondingen een ideale woonplaats voor bevers. Dit grootste knaagdier van Nederland heeft zich er de afgelopen 10 jaar dan ook flink verspreid. Dit jaar kunt u de imposante..