Natuurberichten
Dossier: Biodiversiteit
Pagina 37 van 367 - 3666 Resultaten

Vanaf heden ook natuurnieuws uit het hoge noorden! De provincie Groningen voegt zich in de rij van Nature Today-partners, want wij zijn trots op de dingen waar wij ons dagelijks mee bezig houden...

Het Nederlands Expertise Centrum Exoten bestaat tien jaar. In deze jaren is kennis over exoten gebundeld met als doel meer grip te krijgen op de beheersing van exoten, en om beleidsmakers en terreinbeheerders te adviseren over..

Half juni is gepasseerd en dan zijn normaal gesproken de tweede generaties van de koolwitjes volop aanwezig. Nu worden er nog maar erg weinig gemeld in de routes van het meetnet vlinders. Het groot koolwitje is min of meer normaal..

Windmolenparken, visgronden, natuurbescherming – de verschillende belangen op de Noordzee komen niet zelden met elkaar in botsing. Wageningen Marine Research onderzoekt de ecologische impact van economische activiteiten en heeft..

Naast extreme droogte is ook overmatige regenval een bedreiging voor de gezondheid van bomen. Hoewel water uiteraard essentieel is voor het leven van bomen, kan te veel water in de bodem de wortels verstikken. Dit voorjaar zien we..
Vandaag heeft de Europese Milieuraad de Natuurherstelwet goedgekeurd, waarmee een belangrijke stap is gezet in de bescherming van natuur en klimaat in Europa. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de Europese natuur en..

Meer diversiteit in de structuur van de boom- en struiklaag, een toename van afstervend en dood hout, meer soorten mieren en bijzondere doodhoutkevers, en een hogere dichtheid van karakteristieke broedvogels. Dat is de opbrengst..

Het gaat niet goed met vlinders en wilde bijen. Dit roept de vraag op hoe we ze kunnen helpen. Waardplanten zijn alles in één: voedsel, schuilplek en kraamkamer! Dat maakt ze van onschatbare waarde. In Overijssel is daarom de..

Veertig planten waren genomineerd voor de verkiezing voor de nationale bloem. Dat de roggelelie geen winnaar werd, is niet verwonderlijk: die is superzeldzaam. Je ziet hem vaker op oude schilderijen dan in het wild, tenzij je in..

Het is voer voor een horrorfilm, een worm die zich in je oog nestelt en gaat pulseren om vogels te lokken. Dit overkomt barnsteenslakken. De oogsteelslakkenworm infecteert de slak en begeeft zich in de oogsteel. De groenachtige..