Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 108 van 218 - 2175 Resultaten

Niet alleen natuur op land is gevoelig voor een verhoogde aanvoer van stikstof; ook waternatuur en de daarin levende soorten hebben hier last van. Het probleem is enigszins vergelijkbaar met stikstof op land. Door voedselrijkdom..

Vorige week organiseerde de Dutch Caribbean Nature Alliance een workshop over het herstel van de zee-egels op Saba. Deze workshop hielp 21 koraalexperts uit het Caribisch gebied en meer dan 65 online aanwezigen om een uitgebreid..

Langs de Nederlandse infrastructuur ligt een enorme potentie om biodiversiteit te versterken. Denk daarbij aan terreinen langs spoorlijnen, (snel)wegen, kanalen en waterwegen, rondom hoogspanningsstations en bermen. Om een..

Zwemmen in de natuur is gezond. Een groep Britse wetenschappers is het project 'Wild Swimming and Blue Spaces' gestart om het aan te moedigen. Maar wildzwemmers moeten wel goede beslissingen kunnen nemen over hun veiligheid,..

Woon je in het buitengebied, heb je een paar hectare grond en werk je volop aan biodiversiteit? Stichting Landschapsbeheer Gelderland is op zoek naar ambassadeurs voor biodiversiteit in de gemeente. Als ambassadeur inspireer je..

Deze week verscheen het boekenweekessay van 2022: 'Het warmtefort' van Marieke Lucas Rijneveld. Terwijl de sloop van een inmiddels vervallen school is uitgesteld omdat er gewone dwergvleermuizen in wonen, haalt hij fijne..

Bestuivers zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn onmisbaar voor de natuur en onze landbouw. Zonder bestuivers ontstaat schade aan ecosystemen en loopt onze voedselveiligheid gevaar. In dit licht wijst een internationale groep..

Veel onderzoek binnen het Swimway-project vindt natuurlijk plaats in de Waddenzee, maar soms is een gecontroleerde omgeving nodig om specifieke kennis op te doen. Zo onderzoekt Bass Dye de temperatuurvoorkeuren van vis in een..

De gezamenlijke gemeenten in Zeeland beheren naar schatting circa duizend hectare aan gazon (exclusief sportvelden). Dit gazon wordt voor het grootste deel regulier gemaaid, soms tot wel meer dan dertig keer per jaar. Het effect..

In het bosbeheer speelt de aanplant van jonge bomen en struiken een belangrijke rol. Maar door klimaatveranderingen en de problemen waar menig bosbodem mee te maken heeft, zijn de omstandigheden om aan te planten vaak niet zo..