Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 11 van 211 - 2106 Resultaten

Wild levende runderen – of zo goed als wild levende runderen, zoals de sociale kuddes in begrazingsgebieden – tonen heel ander gedrag dan koeien in de stal. Dat levert verrassende observaties op, zoals blijkt uit dit fotoverslag..

Door akkers langs rivieren te herstellen en af en toe te laten overstromen, kan het land een stuk meer broeikasgassen opnemen. Dat blijkt uit onderzoek van WWF-CEE. Zo worden sterk vervuilde gebieden juist een bondgenoot in de..

De Nederlandse partners binnen het internationale MiningImpact3-consortium hebben een subsidie van 1,4 miljoen euro ontvangen. De subsidie wordt ingezet om de langetermijneffecten van diepzeemijnbouw op het ecosysteem bestuderen,..

Om overheden en (natuur)organisaties te ondersteunen bij het realiseren van een Basiskwaliteit Natuur, is er een toolbox ontwikkeld. Hierin staan praktische tips, instrumenten en voorbeelden over hoe je met Basiskwaliteit Natuur..

Door de klimaatverandering, stijging van de zeespiegel en de richtlijn om bodem en water sturend te maken, is het bouwen in laaggelegen gebieden een heikel thema geworden. Laat staan dat je in uiterwaarden gaat bouwen. In Arnhem..

Bezoekerscentrum De Hoep in het Noordhollands Duinreservaat is van binnen en van buiten flink vernieuwd. Om de biodiversiteit van de Hoeptuin in kaart te brengen, organiseert het bezoekerscentrum met hun boswachters een..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: wilde kool, een plant die uit het archief is gehaald om opnieuw tot leven gewekt te worden. Het roept de vraag op:..

Waterschappen spelen een sleutelrol in het versterken van biodiversiteitsherstel en waterkwaliteit. Het rapport Raamwerk Biodiversiteit 2.0, uitgebracht door STOWA, biedt waterbeheerders een vernieuwd en praktisch hulpmiddel om..

Invasieve uitheemse rivierkreeften zijn een groot ecologisch probleem in ons zoete water. Ze bedreigen onder andere populaties amfibieën. Rivierkreeften eten larven en eieren en verstoren het voortplantingswater door graafgedrag..
Deze week is gemeente Ede gestart met het uitstrooien van schelpgruis over het Edese bos. Een helikopter bekalkt 300 hectare natuur. De kalk helpt om verdere verzuring van de bodem tegen te gaan en helpt dieren zoals zangvogels..