Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 128 van 218 - 2173 Resultaten

Er zijn vele duizenden kilometers wegberm en heel veel groenstroken in het stedelijk gebied. Dat zijn kansrijke plekken voor planten en dieren, als leefgebied, maar ook als verbindingsbaan. Sinds 2019 is Kleurkeur in werking...

UNESCO roept het Mur-Drava-Donau-gebied uit tot het eerste biosfeerreservaat ter wereld. Het strekt zich uit over maar liefst vijf landen. Met de huidige klimaatcrisis en de aanzienlijke afname van de biodiversiteit,..
Bij het aanleggen en onderhouden van wegen en kanalen wil provincie Overijssel rekening houden met de natuur. Er liggen namelijk veel kansen als het gaat om planten en dieren langs wegen en kanalen. We zorgen voor het behoud van..

Dertig jaar natuurherstel heeft eraan bijgedragen dat de otter zich sinds de herintroductie in de Weerribben-Wieden heeft kunnen verspreiden naar en vestigen in nieuwe gebieden en dus bezig is met een stevige opmars. Maar wat is..

Van het voorjaar tot het najaar zijn de ecologen van de Bosgroepen druk met SNL-monitoring op verschillende terreinen van leden die via de Bosgroepen SNL-beheersubsidie ontvangen. Het monitoren is een verplichting vanuit de..

“Niemand kent nog het ei van Columbus”, verzucht Hellas Schelleman, omgevingsmanager van de provincie Noord-Brabant. Samen met collega’s vormt ze een interdisciplinair team om de (over-)last van de eikenprocessierups in de..

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed en onze enige wildernis. Het is verreweg het belangrijkste getijdengebied van Europa, waar miljoenen vogels van afhankelijk zijn voor hun voortbestaan. Mede daarom is het ook internationaal..

IFAW's Team Lioness bestaat uit acht jonge vrouwen die als rangers de wilde dieren in het UNESCO Biosphere Reserve Amboseli in Kenia beschermen. De vrouwen behoren tot de Masai-gemeenschap in Kenia die van oudsher een zeer..

De Caribbean Cetacean Society (CCS) heeft tijdens een expeditie de afgelopen weken visueel en akoestisch meer dan 2.950 zeezoogdieren van tien verschillende soorten tussen de eilanden Anguilla en Martinique bestudeerd. Zij deden..
Deze zomer verscheen een onderzoeksrapport van de Radboud Universiteit over plastic in de Boven-Rijn, Waal en IJssel. Daaruit blijkt onder andere dat er in 2020 veel minder plastic in de rivieren ronddreef dan in 2019...