Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 16 van 211 - 2106 Resultaten

Centraal-Afrikaanse krokodil Mecistops leptorhynchus

In de regenwouden van tropisch Afrika zijn maar liefst 742 nieuwe soorten dieren en planten ontdekt. Tien jaar lang deden honderden wetenschappers onderzoek naar allerlei levensvormen in het Kongobekken. Hun bijzondere..


Lees verder 6 december 2024   5 mnd oud
Team Natuurmonitoring krijgt een introductie over CARTO

Er is steeds meer aandacht voor de invloed van natuur op onze samenleving en ons dagelijks leven en vice versa. Om de publieke ruimte in te kunnen richten en onze impact op natuur objectief en tijdig te bepalen, is actuele en..


Lees verder 6 december 2024   5 mnd oud
Podcast Toekomst voor Natuur - primair

Bijna zeventig uur aan inspirerende gesprekken over de veerkracht en rijkdom van onze natuur. Wie het archief van de podcast ‘Toekomst voor Natuur’ heeft ontdekt, kan heel wat uren luisterplezier tegemoetzien. De podcast is..


Lees verder 5 december 2024   5 mnd oud
Bestuurders van samenwerkende partijen onthullen bouwbord aan de rand van nieuw te ontwikkelen natuurgebied Marickenland.  Personen op de foto: (v.l.n.r.): Cees van Uden, Mirjam Sterk, Jelka Both en Arjan van Rijn.

Na jaren van voorbereiding start binnenkort de inrichting van de eerste hondervijftig hectare natuur in Marickenland, gelegen in de provincie Utrecht. De nieuwe natuur in Marickenland verbindt omliggende natuurgebieden en geeft..


Lees verder 3 december 2024   5 mnd oud
Koudwaterkoralen, zeeanemonen, hydroïdpoliepen en ook oesters hebben een harde ondergrond nodig om zich aan te hechten. En dat is zeldzaam op de zanderige bodem van de Noordzee.

Leden van het Noordzeeteam van ARK Rewilding Nederland gingen afgelopen zomer op expeditie naar de Borkumse Stenen. Ze ontdekten een enorme natuurlijke rijkdom, maar de zoektocht naar de vorig jaar afgezonken oesterkorven liep..


Lees verder 1 december 2024   5 mnd oud
Na ingrijpen in de kroonlaag komt de lage vegetatie terug in het Eyserbos, 2017

De typische hellingbossen van Zuid-Limburg zijn afgelopen decennia hun even karakteristieke ondergroei van bijzondere planten kwijtgeraakt. Aangepast bosbeheer kan die deels weer terugbrengen blijkt uit een nieuw OBN-rapport. ..


Lees verder 30 november 2024   5 mnd oud
Bleached Acropora.

Een nieuwe studie heeft een opmerkelijke veerkracht ontdekt bij jonge koralen die zijn gekweekt via ondersteunde seksuele voortplanting. Dit is groot nieuws, vooral in een jaar waarin het Caribisch gebied te maken kreeg met een..


Lees verder 30 november 2024   5 mnd oud
Bij op Sint-janskruid

Om regenwater beter op te vangen en de biodiversiteit in de stad te versterken, zaait Tilburg sinds dit jaar inheemse bloemenmengsels in. Toch is het inzaaien van deze bijzondere mix geen wondermiddel...


Lees verder 27 november 2024   5 mnd oud
Overzicht Reuselse Moeren

De Reuselse Moeren is een restant van een oorspronkelijk veel groter (hoog)veengebied. Veenwinning en ontwatering hebben geleid tot ernstige verdroging en sterke achteruitgang van kenmerkende soorten. Stichting Bargerveen heeft..


Lees verder 27 november 2024   5 mnd oud
Poster aangeboden door Cassandra van Altena aan Hester Maij, voorzitter KAVB

Biodiversiteit en landbouw gaan niet altijd vanzelfsprekend samen, zo ook in de bollenteelt. Daar wil Living Lab B7 verandering in brengen. In een samenwerking tussen kennisinstellingen en lokale partijen werken zij aan het..


Lees verder 26 november 2024   5 mnd oud

Archief