Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 215 van 217 - 2170 Resultaten

Noordkust Groningen (EENMALIG GEBRUIK)

Het belang van kwelders, buitendijkse landaanwinning, als foerageergebied voor broedende grauwe kiekendieven lijkt groot, maar door de dynamiek van het gebied is dat maar tijdelijk. Een grauwe kiekendief die in 2017 werd uitgerust..


Lees verder 2 februari 2018   7 jaar oud
Nat grasland met moerasrolklaver

Het Groote Veld is het grootste natuur- en bosgebied van Oost-Gelderland. Op de zuidwestflank van dit gebied ontspringt een beekje, de Onderlaatse Laak. In 2009 hebben Natuurmonumenten, Waterschap Rijn en IJssel en Provincie..


Lees verder 26 januari 2018   7 jaar oud
gefaseerd maaien - primair

Door het intensieve gebruik van ons land worden bermen en groenstroken, in het buitengebied en in steden en dorpen, steeds belangrijker voor vlinders, bijen en biodiversiteit in het algemeen. De waarde voor bestuivers staat en..


Lees verder 22 januari 2018   7 jaar oud
Aangekocht perceel in het agrarisch gebied ten oosten van Stelkampsveld

Aan het eind van het jaar hebben de notarissen het druk: veel transacties moeten nog vóór het einde van het jaar afgewerkt worden. Dat gold ook voor enkele grondaankopen en ruilingen rondom natuurgebieden in Oost-Gelderland. Het..


Lees verder 19 januari 2018   7 jaar oud
Foto van goed ontwikkelde Grijze duinen gemaakt midden in het duingebied Meijendel ten noorden van Den Haag. Deze foto is gemaakt op 8 december 2016 tijdens een veldbezoek.

Het monitoren van de vegetatiestructuur kan grotendeels uitgevoerd worden op basis van vegetatiehoogte en vegetatiebedekking. Deze kunnen beide afgeleid worden uit zeer gedetailleerde Remote Sensing informatie...


Lees verder 19 januari 2018   7 jaar oud

Op 15 januari 2018 vond in Limburg een natuurgrondruil plaats waarbij 564 hectare natuur van eigenaar wisselt. Met deze onderlinge grondruil door ARK Natuurontwikkeling, Limburgs Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer..


Lees verder 15 januari 2018   7 jaar oud
Panorama van veen en plankenpad, aug 2013

Van het Wooldse Veen bij Winterswijk zijn in 2017 de libellen, dagvlinders en sprinkhanen in kaart gebracht. Het gebied blijkt nog redelijk soortenrijk te zijn. Wel is de afgelopen tientallen jaren een aantal hoogveenvlinders..


Lees verder 14 januari 2018   7 jaar oud
Podzol op de Lüneburger Heide (Duitsland)

Eind vorige eeuw werkten de meeste ecologen nog het liefst alleen bovengronds en waren bodemonderzoekers mannen met baarden in hun eigen wereldje. De vraag wat je nou eigenlijk kon doen met die bodem kwam nauwelijks ter sprake...


Lees verder 12 januari 2018   7 jaar oud
Kolk in park Westerveld bij Arnhem

De tien meter diepe kolk Westerveld bij Arnhem kent al jaren problemen met haar zuurstofhuishouding door rottend blad, waardoor het onderwaterleven verstikt. De kolk is een overblijfsel van een dijkdoorbraak door de Rijn in 1740...


Lees verder 12 januari 2018   7 jaar oud
NL, Drenthe, Noordenveld, Oostervoortse Diepje 4,

Nederland heeft het natuurbeleid sterk omgevormd. Met de herijking en omvorming van de Ecologische Hoofdstructuur tot Natuur Netwerk Nederland is het beoogde oppervlak verkleind, de kwaliteitsambitie verhoogd, de uitvoering bij de..


Lees verder 5 januari 2018   7 jaar oud

Archief