Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 34 van 218 - 2173 Resultaten

Duikers bezochten deze week de jonge oesters die in 2023 werden uitgezet bij de Voordelta. Op het strand werd er een aantal onderzocht. Zeebioloog Ernst Schrijver van ARK Rewilding Nederland: “Ik heb veel levende oesters gezien!..


Lees verder 14 juli 2024   1 jaar oud
Adder met zender

Een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Voor de adder is het van levensbelang dat we hun overwinteringsplaatsen kennen. In de Overijsselse leefgebieden zijn grootschalige Natura 2000-herstelmaatregelen gepland. Ook is er..


Lees verder 13 juli 2024   1 jaar oud
Tijdens de uitvoering van het bosexperiment in februari/maart 2019 zijn 15 bomen per soort bemonsterd om hun bovengrondse biomassa en nutriëntenverdeling te kwantificeren.

Bossen halen hun voedingsstoffen niet alleen uit de bodem, maar ook uit de lucht. Echter, te veel aanvoer van verzurende voedingsstoffen, zoals stikstof en zwavel, verandert de nutriëntenbalans en kan de bodem uitputten...


Lees verder 12 juli 2024   1 jaar oud
Honingbij met bloeiende wilg

In de zomer plaatsen imkers grote aantallen honingbijkasten rond de Biesbosch om te profiteren van de massadracht van reuzenbalsemien. Hierbij wordt vaak aangenomen dat de grote aantallen honingbijen geen probleem vormen voor..


Lees verder 12 juli 2024   1 jaar oud

Een schone lucht, schoon drinkwater en leefbare plekken voor mensen: natuur is de basis voor een gezonde leefomgeving. Overheden en (natuur)organisaties zetten zich daarom in om een Basiskwaliteit Natuur te realiseren. Maar hoe..


Lees verder 11 juli 2024   1 jaar oud

Dagelijks zijn onderwerpen als natuur, stikstof, luchtvervuiling en klimaat in het nieuws, maar hoe staat de leefomgeving er nu werkelijk voor? Actuele feiten en cijfers over ruimte, milieu, natuur en landschap zijn te vinden op..


Lees verder 11 juli 2024   1 jaar oud
Bermbeheerder - Primair

Joke en Jurtko Boerma zijn gekozen tot Bovenstebeste Bermbeheerder 2024. De prijs is onlangs uitgereikt op hun boerderij in Rottum (Groningen). De bloemrijke en ecologisch beheerde berm is goed voor biodiversiteit, maar is ook..


Lees verder 11 juli 2024   1 jaar oud
De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden. (eenmalig exlcusie wmr)

De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden: een zee waarin de natuurlijke processen vrijwel allemaal beïnvloed worden door menselijke activiteiten. Met de natuurtransitie wordt geprobeerd de ecologische balans te herstellen...


Lees verder 10 juli 2024   1 jaar oud
Specht, eenmalig gebruik door BIJ12

BIJ12 heeft deze week een video gepubliceerd met uitleg over het gebruik van de Beschermde SoortenIndicator (BeSI). BeSI bepaalt welke beschermde planten- en diersoorten mogelijk aanwezig zijn bij geplande werkzaamheden en wat de..


Lees verder 10 juli 2024   1 jaar oud
Een eerste introductie tot Hommels tellen op de NEM jubileumdag

In het Netwerk Ecologische Monitoring sluiten de overheden en institutionele wetenschappers relatief laat aan bij een feestje dat al honderd jaar aan de gang is, maar ze brengen wel enorm veel meerwaarde mee. Niet alleen de..


Lees verder 10 juli 2024   1 jaar oud

Archief