Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 35 van 218 - 2173 Resultaten

Een gewone langhoornbij doet zich te goed aan nectar.

Het ging al slecht met de bestuivende insecten zoals hommels, bijen en vlinders, maar dit jaar ziet het er nog somberder uit. “We zien bijna geen hommel of wilde bij meer”, zegt Staatsbosbeheer-boswachter Thomas van der Es op..


Lees verder 5 juli 2024   1 jaar oud
De jubileumdag was goed bezocht

Vrijdag 28 juni hadden we een prachtige dag met de viering van het jubileum van het Netwerk Ecologische Monitoring. Met een kleine 200 mensen vierden we het 25-jarig bestaan van deze unieke samenwerking in het LEF Future Centre..


Lees verder 4 juli 2024   1 jaar oud
Kiwikuil (eenmalig exclusief wmr)

De vissers zijn misschien wel de meest ‘klassieke’ gebruikers van de Noordzee. Het is ook de groep voor wie het verschil tussen hoe het was en hoe het zal zijn het grootst is. Zeker nu de ruimteclaim van windparken en..


Lees verder 3 juli 2024   1 jaar oud
Een voorbeeld van agroforestry

De provincie Utrecht stelt dit jaar 250.000 euro beschikbaar voor het aanleggen van agroforestry, ook wel boslandbouw genoemd. Hiermee stimuleert de provincie de aanleg van agroforestry en voedselbossen in het landelijk gebied...


Lees verder 3 juli 2024   1 jaar oud
haas

Onze bosecosystemen zijn kwetsbaar. Continue bosverjonging is een belangrijk middel om de veerkracht van bossen te verhogen. Het is alleen lastig om die verjonging van de grond te krijgen. De belangrijkste reden: schade aan de..


Lees verder 2 juli 2024   1 jaar oud
Zeewinde

Ons kustlandschap heeft een grote variatie aan natuur en zijn eigen karakteristieke planten, mossen en paddenstoelen. Stuk voor stuk goede indicatoren, die ons iets vertellen over de natuurkwaliteit en ontwikkelingen in ons..


Lees verder 1 juli 2024   1 jaar oud
Galloway

Bij een overleden Gallowayrund in de Gelderse Poort werd een wildcamera geplaatst. Wekenlang kwam de kudde terug.  Er werden meer dan driehonderd sociale interacties bij het kadaver waargenomen. 'Rouwen' runderen? Dat is de vraag...


Lees verder 30 juni 2024   1 jaar oud

WWF viert een historische mijlpaal: de status van de Iberische lynx op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN (International Union for the Conservation of Nature) is veranderd van ‘bedreigd’ naar ‘kwetsbaar’. Deze..


Lees verder 28 juni 2024   1 jaar oud
Provincie Utrecht opent nieuwe subsidieregeling voor aanleg van bos

De provincie Utrecht wil uiterlijk in 2040 1.500 hectare nieuw bos realiseren. Veel bos is de afgelopen jaren namelijk verdwenen, en ook de kwaliteit ging achteruit. Via een nieuwe subsidieregeling stelt de provincie daarom €..


Lees verder 27 juni 2024   1 jaar oud
Een hazelworm op een hoop maaisel.

De hazelworm is een diertje dat mensen wel kennen, maar dat je niet zo snel tegenkomt. In delen van Noord-Brabant weten we nog onvoldoende waar hij precies leeft, en daarom zijn RAVON en adviesbureau Ecologica een onderzoek..


Lees verder 26 juni 2024   1 jaar oud

Archief