Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 36 van 218 - 2173 Resultaten

Bovenaanzicht Jakobskruiskruid

Wederom leidt Jakobskruiskruid tot kamervragen. Agrarische lobbypartijen pleiten voor bestrijding van deze plant, voor vee giftig en soms zelfs dodelijk. Hoe giftig is Jakobskruiskruid daadwerkelijk voor vee? En hoe kunnen we de..


Lees verder 26 juni 2024   1 jaar oud
Martin Poot, onderzoeker zeevogelecologie bij Wageningen Marine Research (eenmalig exclusief WMR)

Hoe de Noordzee van de toekomst eruitziet, wordt voor een groot deel bepaald door de energietransitie van fossiele naar duurzame energie. Wageningen Marine Research onderzoekt welke invloed windparken hebben op zeezoogdieren,..


Lees verder 26 juni 2024   1 jaar oud
Rode (en ook groene en witte lichten) in bosranden horen bij het langlopende onderzoeksproject naar de effecten van nachtelijk kunstlicht op de natuur.

De gevolgen van veranderingen in de natuur komen soms pas na jaren aan het licht. Langetermijnonderzoek is daarom essentieel. De lange adem die nodig is om dat jaar in jaar uit te meten, is een grote uitdaging. Het Nederlands..


Lees verder 26 juni 2024   1 jaar oud
Heerlijk om vlinders en libellen te bekijken en heel nuttig als de waarnemingen ook worden doorgegeven

In Nederland hebben we veel kennis over onze natuur. Deze kennis wordt helaas nauwelijks gebruikt om het natuurbeleid of het natuurbeheer te verbeteren. In het tijdschrift Milieu en Recht publiceren SoortenNL, De Vlinderstichting,..


Lees verder 25 juni 2024   1 jaar oud
Coral fragmentations

Deze week organiseerde de Dutch Caribbean Nature Alliance een workshop op Bonaire over herstel van koraalriffen. Meer dan twintig experts op het gebied van koraalrifherstel kwamen samen en gaven zowel persoonlijke als virtuele..


Lees verder 25 juni 2024   1 jaar oud

De Universiteit van Aruba en de Universiteit Utrecht publiceerden onlangs hun verzameling onderzoekspapers voor 2024 over de acutuele uitdagingen waarmee Aruba wordt geconfronteerd. Een hot topic dit jaar is hoe verstedelijking en..


Lees verder 22 juni 2024   1 jaar oud

In het grootste tropische wetland ter wereld, de Zuid-Amerikaanse regio Pantanal, zijn in de eerste vijf maanden van 2024 al 880 brandhaarden voorgekomen. Dit is bijna tien keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar, toen..


Lees verder 21 juni 2024   1 jaar oud
Onnerpolder  eenmalig gebruik

Vanaf heden ook natuurnieuws uit het hoge noorden! De provincie Groningen voegt zich in de rij van Nature Today-partners, want wij zijn trots op de dingen waar wij ons dagelijks mee bezig houden...


Lees verder 21 juni 2024   1 jaar oud
Kruidenrijk grasland

Het westelijk deel van de Voorveldse Polder - tussen de A27 en De Bilt - is door provincie Utrecht, gemeente De Bilt en stichting Utrechts Landschap omgevormd tot nat schraalland. Dit is bijzondere natuur die veel vogels en..


Lees verder 20 juni 2024   1 jaar oud
Meeuwen bij de zee

Windmolenparken, visgronden, natuurbescherming – de verschillende belangen op de Noordzee komen niet zelden met elkaar in botsing. Wageningen Marine Research onderzoekt de ecologische impact van economische activiteiten en heeft..


Lees verder 19 juni 2024   1 jaar oud

Archief