Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 37 van 218 - 2173 Resultaten

Meer diversiteit in de structuur van de boom- en struiklaag, een toename van afstervend en dood hout, meer soorten mieren en bijzondere doodhoutkevers, en een hogere dichtheid van karakteristieke broedvogels. Dat is de opbrengst..

De Dutch Caribbean Nature Alliance kondigt enthousiast de workshop voor herstel van koraalriffen aan. Deze vindt plaats van 17 tot en met 19 juni en brengt belanghebbenden, experts en praktijkmensen uit de Nederlandse Cariben en..

ARK bestaat deze maand jaar 35 jaar. Het verhaal doet de ronde dat het idee voor ARK ontstond op een dijk in de Millingerwaard, toen de drie oprichters uitkeken over het landschap, samen hun droom droomden en een ark voorbij zagen..

Voldoende en betrouwbaar drinkwater maken wordt steeds moeilijker. Dit komt doordat onze belangrijkste bron, het IJsselmeer, steeds viezer wordt. Het gevolg is dat steeds meer energie, technologie en chemicaliën nodig zijn om..

Sommige ruimtelijke activiteiten kunnen schadelijk zijn voor beschermde diersoorten. Denk aan het rooien van bomen, baggeren, slopen of bouwen. Er moeten dan maatregelen genomen worden om schade te voorkomen of te beperken en er..

Wilgengriend valt in Nederland onder de cultuurhistorische bossen. Waar we er rond 1920 nog 14.000 hectare van hadden, is daar nu nog maar 450 hectare van over. Wilgengriend is cultuurhistorisch en ecologisch ontzettend waardevol,..
Herstelmaatregelen voor natuur verdienen alle lof. Maar niet altijd. Onderzoekers vrezen voor een onomkeerbaar verlies aan natuurwaarden bij de geplande ontpoldering van de Zuilespolder. Onder meer een populatie van de streng..

De overlast van de eikenprocessierups is aanzienlijk verminderd in de provincie Utrecht. Preventief bestrijden is niet meer nodig. Is er wel overlast, dan wordt deze zoveel mogelijk bestreden met ‘natuurlijke’ plaagpreventie. Zo..

De Zuid-Hollandse kustduinen worden sinds 2013 onafgebroken bewoond door exotische zogenaamde 'stierslangen'. De dieren vinden er voedsel, overleven de winters en leggen er eieren. In de nieuwste uitgave van het tijdschrift RAVON..
In 2023 wil de provincie Utrecht asbestvrij zijn. Ook asbestdaken in het landelijk gebied moeten dan verwijderd zijn. Dit moet wel zorgvuldig gebeuren. Vanwege gezondheidsrisico’s, maar ook omdat de daken vaak een verblijfplaats..