Natuurberichten
Dossier: Natuurbeheer
Pagina 44 van 211 - 2106 Resultaten
Onderzoekers van Wageningen Marine Research tellen jaarlijks in december grijze zeehonden tijdens het geboorteseizoen op de Waddeneilanden Griend en Richel. Ze hebben na een bezoek aan Richel de eerste nacht in het huisje op..

In het Caribisch gebied hebben koraalriffen te lijden onder overwoekerende algengroei. Een van de oorzaken is het gebrek aan Diadema-zee-egels die normaal gesproken de algen begrazen maar waarvan de populaties zijn ingestort. Op 1..

Ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en wil je meer weten over de natuur? Doe dan mee met de gratis Kennisspecial ‘Soorten herkennen en beschermen’ en ontdek welke planten- en diersoorten in Nederland voorkomen, waar je ze kan..
Sinds 2018 meten onderzoekers van Wageningen University & Research bijen en bloemen in het Geuldal in Zuid-Limburg om te begrijpen hoe de leefomgeving voor bijen kan worden verbeterd. De studie laat zien dat de afgelopen vijf jaar..
Tijdens het geboorteseizoen in december, tellen onderzoekers van Wageningen Marine Research jaarlijks grijze zeehonden op de Waddeneilanden Griend en Richel. Ze registreren het aantal pups en vrouwtjes en van welke gebieden ze..
De podcast ‘Toekomst voor Natuur’ verschijnt al bijna twee jaar elke twee weken op zaterdag. In deze podcast gaat Anthonie Stip voor De Vlinderstichting op zoek naar toekomst voor natuur in de Lage landen. Welke plek heeft natuur..

Voor kennisorganisatie RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) is de passie en inzet van haar duizenden vrijwilligers cruciaal. Samen onderzoeken en beschermen we de inheemse reptielen, amfibieën en vissen en hun..

Amfibieën en reptielen houden een winterslaap. Rond oktober gaan de meeste soorten over het algemeen in rust, maar wat houdt dit in? Slapen ze daadwerkelijk de hele winterperiode door? Of ontwaken ze soms nog om bijvoorbeeld te..
Net als maaien zorgt grazen geregeld voor ophef onder vlinderliefhebbers. Zeker als er klokjesgentianen met eitjes van het gentiaanblauwtje door een schaapskudde zijn afgegraasd, maar ook als damherten alle bloemen in de duinen..

Het verjagen van brandganzen van weilanden in Friesland, wat nu de praktijk is, kost bij de huidige aantallen ganzen waarschijnlijk meer dan dat het oplevert. Dat blijkt uit een modelstudie van ecoloog Monique de Jager en..