Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 73 van 211 - 2106 Resultaten

Binnenveldse Hooilanden

Overal in Nederland wordt natuur verbeterd of aangelegd. Vaak om maatschappelijke problemen op te lossen. Onderzoekers van Wageningen University & Research roepen de hulp in van het publiek om een landelijk overzicht van deze..


Lees verder 10 maart 2023   2 jaar oud

Mick Vos, ecoloog bij RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) startte twee jaar geleden zijn eigen vlogserie. In deze aflevering wordt hij vergezeld door Fabian Meijer van de Bosgroep Zuid Nederland en brengt hij..


Lees verder 8 maart 2023   2 jaar oud
Grasland

Tussen 2014 en 2021 hebben agrariërs rondom de stad Utrecht de biodiversiteit in het landelijk gebied fors verbeterd. Vooral de oeverplanten floreren goed. “Je ziet buiten zichtbaar meer bloeiende boerensloten“, aldus de..


Lees verder 7 maart 2023   2 jaar oud
Black mangroves.

Mangroven creëren nieuw land door langzaam sediment tussen hun wortels te stoppen, maar te veel sediment kan leiden tot afsterven. Onderzoekers van Wageningen University and Research analyseerden de mogelijke erosiesnelheden in..


Lees verder 6 maart 2023   2 jaar oud
Wandelaars in bos bij Lage Vuursche

Hoe staan de Utrechtse natuur- en recreatiegebieden op de kaart? Wat waarderen de bezoekers en wat niet? De provincie Utrecht vroeg het aan zo’n vierduizend mensen in een uitgebreid onderzoek en de resultaten zijn positief:..


Lees verder 28 februari 2023   2 jaar oud
Wolf

In 2015 keerde de wolf terug in Nederland. Mens én natuur moesten wennen. Wolven hebben, alleen al door hun aanwezigheid, grote invloed op het gedrag van hoefdieren. Het landschapsgebruik van wild verandert als gevolg van de komst..


Lees verder 26 februari 2023   2 jaar oud
Herten wandelen door open land bij Beremytske Biosphere tijdens de oorlog in Oekraïne.

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Experts hebben in die tijd een enorme milieuschade vastgesteld, inclusief de vernietiging van ecosystemen. ..


Lees verder 25 februari 2023   2 jaar oud
Bodem enten op de Hoge Veluwe (1)

Met het aanbrengen van een laagje bodem is deze week de volgende fase van start gegaan van een grote proef in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het park worden momenteel meer dan 40.000 jonge bomen aangeplant. Doel: de..


Lees verder 24 februari 2023   2 jaar oud
Zonnige bosranden in het Kuinderbos met bloeiende planten zijn aantrekkelijk voor vlinders, andere insecten en vogels.

Op verschillende plekken in de meeste provincies, is de afgelopen maanden weer nieuw bos aangeplant. In totaal komt er in gebied van Staatsbosbeheer dit plantseizoen naar verwachting ruim 180 hectare nieuw bos bij. Maar nieuw bos..


Lees verder 22 februari 2023   2 jaar oud
heivlinder - primair

Twintig jaar geleden presenteerden onze Vlaamse collega’s de situatie van de dagvlinders in Vlaanderen als een Europees rampscenario, vergelijkbaar met de Nederlandse situatie. Nu zijn de ontwikkelingen in Vlaanderen opnieuw op..


Lees verder 20 februari 2023   2 jaar oud

Archief